Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου

Τα καθήκοντά του ανέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου 2019, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο νέος Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου. Η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου καθώς και των εκατόν είκοσι δύο 122 συνολικά Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων των δεκαεπτά 17 Κοινοτήτων του Δήμου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας. Ο […]

2 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Τα καθήκοντά του ανέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου 2019, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο νέος Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου.

Η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου καθώς και των εκατόν είκοσι δύο 122 συνολικά Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων των δεκαεπτά 17 Κοινοτήτων του Δήμου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας.

Ο νέος Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αφού ανέφερε συνοπτικά τους βασικούς άξονες του προγράμματος της νέας Δημοτικής Αρχής, είπε χαρακτηριστικά:

“Σήμερα είναι μία μέρα γιορτής και όχι τεχνοκρατικών αναφορών, το σχέδιο μας είναι μεν ρεαλιστικό αλλά θα εφαρμοστεί σταδιακά, όπως όλα τα έργα πνοής, αν και πιστεύω ότι οι βάσεις που θα βάλουμε από αύριο κι όλας θα είναι εμφανείς από την πρώτη μέρα. Για μένα η δημαρχεία δεν αποτελεί αυτοσκοπό, πόσο μάλλον εφαλτήριο για την επιδίωξη άλλων φιλοδοξιών και σχεδίων. Ονειρεύομαι μία Θήβα όμορφη, ανοιχτή, σύγχρονη, μία Θήβα που θα δίνει στους νέους, στα παιδιά μας, πραγματικές ευκαιρίες, να φτιάξουν εδώ τη ζωή τους, να δημιουργήσουν την οικογένειά τους, να αυτοπραγματωθούν επαγγελματικά και προσωπικά”.

Ο κ. Αναστασίου έκλεισε την ομιλία του με ένα απόσπασμα από τον αρχαίο όρκο των Αθηναίων Εφήβων δεσμευόμενος ότι “Την πατρίδα δε θα την παραδώσει μικρότερη αλλά μεγαλύτερη και ισχυρότερη απ’ όση την παρέλαβε” (“τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάσσω παραδώσω, πλείω δὲ καὶ ἀρείω ὅσης ἂν παραδέξωμαι”)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Μαΐου 2024