Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis

Ανοιχτό άφησαν το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis ο υπουργός Επικρατείας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ειδικότερα, τόσο ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης όσο και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή αλλά αυτό- όπως είπαν- είναι θέμα της Βουλής γιατί η Κυβέρνηση δεν έχει τέτοια συνταγματική […]

16 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Ανοιχτό άφησαν το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis ο υπουργός Επικρατείας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ειδικότερα, τόσο ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης όσο και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή αλλά αυτό- όπως είπαν- είναι θέμα της Βουλής γιατί η Κυβέρνηση δεν έχει τέτοια συνταγματική αρμοδιότητα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «εξετάζουμε αν υπάρχει σκευωρία για την Υπόθεση Νοβάρτις για πολιτικά πρόσωπα,αυτό όμως είναι θέμα της βουλής».
«Δεν υπάρχει περίπτωση η υπόθεση να μην διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε βάρος πολιτικών προσώπων» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας. Ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε επίσης ότι την Τετάρτη πρόκειται ν’ ανακοινωθεί στη Βουλή η δικογραφία των εισαγγελικών λειτουργών για τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis και τον ρόλο του Ρασπούτιν.
«Η Βουλή θα αποφασίσει και η Δικαιοσύνη θα κρίνει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ Γεραπετρίτης ανέφερε ότι η Βουλή θα μπορεί να παρέμβει μόνο για τις ενεργές ποινικές ευθύνες των πολικών προσώπων. Για τις υπόλοιπες που έχουν παραγραφεί μπορεί να υπάρξει μόνο εξεταστική επιτροπή για να αποδώσει μόνο πολικές ευθύνες
Πηγή πληροφοριών : www.lifo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Μαΐου 2024