Ασκήσεις ετοιμότητας… επί συγκεκριμένων χαρτών για τον Ταμιευτήρα Τολοφώνας

Την αμέριστη υποστήριξή του για την αποπεράτωση του κρίσιμου για την περιοχή της Δωρίδας έργου του Ταμιευτήρα Τολοφώνας, εξέφρασε ο νέος Βουλευτής Φωκίδας Γιάννης Μπούγας, αφού μετά την εντολή δημοπράτησης μόλις τον περασμένο Ιούλιο, μπορεί και πρέπει να μπει στη φάση της υλοποίησης. Μόλις την περασμένη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου ο κ.Μπούγας πραγματοποίησε συνάντηση  στην Ερατεινή με το […]

12 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Την αμέριστη υποστήριξή του για την αποπεράτωση του κρίσιμου για την περιοχή της Δωρίδας έργου του Ταμιευτήρα Τολοφώνας, εξέφρασε ο νέος Βουλευτής Φωκίδας Γιάννης Μπούγας, αφού μετά την εντολή δημοπράτησης μόλις τον περασμένο Ιούλιο, μπορεί και πρέπει να μπει στη φάση της υλοποίησης.

Μόλις την περασμένη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου ο κ.Μπούγας πραγματοποίησε συνάντηση  στην Ερατεινή με το Δήμαρχο Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Χαράλαμπο Φάκο, τον Αντιδήμαρχο Σταύρο Πολίτη και τους συνεργάτες τους … επικυρώνοντας επί της ουσίας τη μεταξύ τους συνεργασία για τον Ταμιευτήρα.

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την Ερατεινή και γενικότερα την παραλιακή Δωρίδα, το οποίο αποτελούσε για χρόνια αίτημα των κατοίκων της περιοχής,  συνολικής δημόσιας δαπάνης 20.041.180 ευρώ.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές ο ταμιευτήρας Τολοφώνας,, θα δεσμεύσει σημαντικές ποσότητες νερού που έως τώρα χάνονταν στη θάλασσα, “απαντώντας” ουσιαστικά στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αλλά και στις προκλήσεις της αειφόρου ανάπτυξης και της αναβάθμισης του περιβάλλοντος στην περιοχή με τη δημιουργία λιμναίου στοιχείου και ανάπτυξης αντίστοιχου οικοσυστήματος.

Από την άλλη, το αρδευτικό έργο προορίζεται για την άρδευση σχεδόν 14.000 στρεμμάτων, γεγονός που θα οδηγήσει στην αξιοποίηση αγροτικών εκτάσεων σε μια περιοχή μάλιστα με εξαιρετικό μικροκλίμα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024