,

Έκθεση Φωτογραφίας «ΑΡΙΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗ – ΡΩΣΙΑ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ»

Μια ιδιαίτερης βαρύτητας έκθεση παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στην πόλη της Λιβαδειάς στο ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Νερόμυλου στην περιοχή της Κρύας.Τυχεροί όσοι θα παραστούν στα εγκαίνια της έκθεσης το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 γιατι θα μπορέσουν να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον δημιουργό των φωτογραφιών τον Αρι Γεωργίου. Ενώ επίσης θα […]

17 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Μια ιδιαίτερης βαρύτητας έκθεση παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στην πόλη της Λιβαδειάς στο ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Νερόμυλου στην περιοχή της Κρύας.Τυχεροί όσοι θα παραστούν στα εγκαίνια της έκθεσης το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 γιατι θα μπορέσουν να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον δημιουργό των φωτογραφιών τον Αρι Γεωργίου. Ενώ επίσης θα παραστούν την ίδια μέρα ο επιμελητής της έκθεσης κύριος  Γιάννης Επαμεινώνδας και ο Δ/ντής του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης ο κύριος  Διονύσης Καψάλης .

Την έκθεση που θα διαρκέσει ως τις 6 Οκτωβρίου και την  συνδιοργανώνουν η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, ο Δήμος Λεβαδέων, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης(ΜΙΕΤ) και ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» με τίτλο:

ΑΡΙΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΜΕΡΙΚΗ – ΡΩΣΙΑ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Η Αμερική σε 78 στροφές» και «Ρωσία ’98, Μετά το παραπέτασμα»,είναι τα δύο βιβλία που μαζί με τις φωτογραφίες δηλώνουν την βάση της έκθεσης.

Τα βιβλία με τις 200 σελίδες το καθένα τους και με δύο κορυφαία κείμενα από τον Γιώργο Χουλιάρα και τον Robin Baker αντίστοιχα, έρχονται να θυμίσουν σε ποιο βαθμό,

«…εμείς οι εκτός Αμερικής και εκτός Ρωσίας “μικροί” πολίτες του δυτικού κόσμου, είχαμε διαμορφωμένα και παγιωμένα αντανακλαστικά αντίληψης του Κόσμου μέσα από την εικόνα που οι δύο μεγάλες χώρες εξέπεμπαν ερήμην μας».

Παρότι ανεξάρτητα μεταξύ τους, τα δύο βιβλία παρουσιάζονται στο πλαίσιο μιας ενιαίας έκθεσης σε επιμέλεια Γιάννη Επαμεινώνδα, όπου η ανάμειξη και η γειτονία εικόνων από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της εποχής, επιχειρεί να αναδείξει ομοιότητες και διαφορές των δύο τόπων, να εντοπίσει και να συνδιαλεχθεί με πιθανές ή απίθανες ζεύξεις και διαζεύξεις.

Ο Αρις Γεωργίου είχε δηλώσει σε μία συνέντευξη του στο “Εθνος”

Η παρούσα έκθεση φιλοξενείται στο «Ισόγειο του Νερόμυλου» και θα διαρκέσει από 21 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2019.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά 6:30-9:30 μμ. & Κυριακές 10:00-1:30 μμ. και 6:30-9:30 μμ. Η έκθεση θα λειτουργεί και τα πρωινά, κυρίως για τα σχολεία, κατόπιν συνεννόησης.

Πληροφορίες: 22610 89977, 22610 29216

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024