Φωτιά σε κυνοτροφείο στην Θήβα

Μεγάλης έκτασης επιχείρηση της ΠΥ Θηβών στήθηκε σήμερα το  μεσημέρι προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτική περιοχή στη θέση Πλατανάκια Θηβών σε κτίριο  που ζούσαν σκυλιά μέσα σε  κλουβιά,με στόχο την εκπαίδευσή τους  στο κυνήγι. Κάποια από αυτά μάλιστα είχαν γεννήσει . 18 πυροσβέστες από την υπηρεσία της Θήβας,πεζοπόρο τμήμα αλλά και […]

4 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Μεγάλης έκτασης επιχείρηση της ΠΥ Θηβών στήθηκε σήμερα το  μεσημέρι προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτική περιοχή στη θέση Πλατανάκια Θηβών σε κτίριο  που ζούσαν σκυλιά μέσα σε  κλουβιά,με στόχο την εκπαίδευσή τους  στο κυνήγι. Κάποια από αυτά μάλιστα είχαν γεννήσει .

18 πυροσβέστες από την υπηρεσία της Θήβας,πεζοπόρο τμήμα αλλά και άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ βρέθηκαν στο σημείο έχοντας να αντιμετωπίσουν αφενός την κατάσβεση της φωτιάς στο οίκημα και στην γύρω περιοχή και αφετέρου να απομακρύνουν για να σώσουν τα σκυλιά.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν και η πιο δύσκολη αφού τα ζώα που είχαν στα κλουβιά στο φλεγόμενο οίκημα τα μικρά τους αρνούνταν να απομακρυνθούν.

Τελικά κατάφεραν να σώσουν τα περισσότερα σκυλιά  και να  κατασβέσουν την φωτιά η οποία εξαπλώθηκε γρήγορα στο χώρο λόγο φιαλών προπανίου που διέθετε ο ιδιοκτήτης.Στον απολογισμό της όλης επιχείρησης μετρήθηκαν 60 σκυλιά σώα,δύο νεκρά από ασφυξία από τον πυκνό καπνό και 4 κουτάβια απανθρακωμένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024