Η ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών χωρίστηκε σε τρία βήματα

Στο διαχωρισμό των σταδίων ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων προχώρησαν το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), «ανταποκρινόμενοι στα προβλήματα της χρόνιας έλλειψης και ποιότητας δεδομένων, που εμποδίζουν τον ορθό προσδιορισμό-επανυπολογισμό των οφειλών των ασφαλισμένων και συνταξιούχων ». Στο πλαίσιο αυτό, η διαδικασία περιλαμβάνει τρία διακριτά βήματα, ως […]

25 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Στο διαχωρισμό των σταδίων ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων προχώρησαν το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), «ανταποκρινόμενοι στα προβλήματα της χρόνιας έλλειψης και ποιότητας δεδομένων, που εμποδίζουν τον ορθό προσδιορισμό-επανυπολογισμό των οφειλών των ασφαλισμένων και συνταξιούχων ».

Στο πλαίσιο αυτό, η διαδικασία περιλαμβάνει τρία διακριτά βήματα, ως εξής:

BΗΜΑ 1: Είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή, επαλήθευση των στοιχείων του ασφαλισμένου/συνταξιούχου και υποβολή αιτήματος προσδιορισμού των οφειλών.

Με την ολοκλήρωση αυτού του βήματος έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, κατοχυρώνεται το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση.

ΒΗΜΑ 2: Προσδιορισμός/επανυπολογισμός των οφειλών. Στην ηλεκτρονική εφαρμογή απεικονίζονται οι οφειλές, πριν και μετά τον επανυπολογισμό.

ΒΗΜΑ 3: Οριστικοποίηση της ρύθμισης. Ο ασφαλισμένος/συνταξιούχος επιλέγει τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών που επιθυμεί και αποδέχεται την προώθησή τους στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για ρύθμιση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ