,

Καρκίνος του Προστάτη: Αφορά όλους τους Άνδρες

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί τον συχνότερο καρκίνο στους άνδρες και τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Η σημαντική αύξηση της νόσου μετά το 1990 οφείλεται αφενός στην αύξηση του μέσου όρου ζωής των ανδρών κι αφετέρου στην εξέλιξη των διαγνωστικών μέσων σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση των ανδρών πάνω […]

16 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί τον συχνότερο καρκίνο στους άνδρες και τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Η σημαντική αύξηση της νόσου μετά το 1990 οφείλεται αφενός στην αύξηση του μέσου όρου ζωής των ανδρών κι αφετέρου στην εξέλιξη των διαγνωστικών μέσων σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση των ανδρών πάνω στην πρόληψη της νόσου.

Η Ομάδα Υγείας του Κέντρου Υγείας Λιβαδειάς, με αφορή την Παγκόσμια Ημέρα κάτου Καρκίνου του Προστάτη διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την ερχόμενη Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, στις 7:00 το απόγευμα, στο ΚΑΠΗ του Δήμου Λεβαδέων, Δωδεκανήσου 12.

Είναι πολύ σημαντικό οι άνδρες άνω των 50 ετών να κάνουν τακτικά αυτές τις εξετάσεις. Αν ο καρκίνος του προστάτη εντοπιστεί εγκαίρως, προτού τα καρκινικά κύτταρα κάνουν μετάσταση, τότε οι πιθανότητες μακροχρόνιας επιβίωσης μετά τη διάγνωση είναι πολύ μεγάλες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαΐου 2024