Απεργία: Πορείες εξπρές και με μικρή συμμετοχή στο κέντρο της Αθήνας

Γρηγορότερα απ’ ότι συνήθως ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας. Η συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ήταν μικρότερη απ’ ότι συνήθως ενώ την… κατάσταση έσωσε η μεγάλη συμμετοχή του ΠΑΜΕ. Τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στις 10:30 στα Προπύλαια και […]

2 Οκτωβρίου 2019

του/της Newsroom

Γρηγορότερα απ’ ότι συνήθως ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας.

Η συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ήταν μικρότερη απ’ ότι συνήθως ενώ την… κατάσταση έσωσε η μεγάλη συμμετοχή του ΠΑΜΕ.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στις 10:30 στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. Το παρών έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία στην οποία συμμετέχουν πολλά σωματεία εργαζομένων, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ.

Το ραντεβού ΓΣΕΕ και ΕΚΑ ήταν για τις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ώρα των κινητοποιήσεων προκλήθηκε κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στους γύρω από το κέντρο δρόμους καθώς έμειναν κλειστές η Βασιλίσσης Σοφίας, η Πανεπιστημίου και η Αμαλίας.

Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι η μαζική συμμετοχή εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 24 Σεπτέμβρη έδωσε την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα.

«Να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το “όπλο” μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Χειρόφρενο»  και στα Μέσα Μαζικής μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

Συγκεκριμένα:

– Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό. Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 3ωρη στάση εργασίας και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.
– Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.
– Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ κυκλοφορούν από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.
– Το τραμ θα λειτουργήσει από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι.

Παράλληλα, χωρίς λεωφορεία θα μείνει και η Θεσσαλονίκη, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στις κινητοποιήσεις.

Δεμένα και τα πλοία

Όσον αφορά στα δρομολόγια των πλοίων, τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, παρότι η ΠΝΟ απέρριψε το αίτημα για απεργία.
Πάντως, η απεργία κρίθηκε παράνομη από το πρωτοδικείο Πειραιά, μετά από προσφυγή των ακτοοπλόων, ωστόσο τα σωματεία που την προκήρυξαν, τονίζουν ότι θα γίνει κανονικά και καλούν σε περιφρούρησή της.

Πηγή: CNN Greece

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
29 Μαρτίου 2024