Μήνυμα Δημάρχου Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα Ηλικιωμένων εξέδωσε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, στο οποίο αναφέρει ότι «οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη συμβολή των συνανθρώπων μας της Τρίτης Ηλικίας στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη». Πιο αναλυτικά η Δήμαρχος αναφέρει: «Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την […]

1 Οκτωβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα Ηλικιωμένων εξέδωσε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, στο οποίο αναφέρει ότι «οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη συμβολή των συνανθρώπων μας της Τρίτης Ηλικίας στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη».

Πιο αναλυτικά η Δήμαρχος αναφέρει:

«Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να τιμήσει τους ηλικιωμένους και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη συμβολή των συνανθρώπων μας της Τρίτης Ηλικίας στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, καθώς στις μέρες μας διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.

Μέσα από την αναγνώριση αυτή της μεγάλης προσφοράς τους, στόχος όλων μας και ιδιαίτερα των φορέων της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης ειδικότερα, πρέπει να είναι η στήριξή τους με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, η παροχή κοινωνικής προστασίας, ασφάλειας και φροντίδας, η προώθηση δράσεων που θα ενισχύουν τη συμμετοχή τους σε πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και σε κάθε είδους δημιουργικές απασχολήσεις.

Στον Δήμο Χαλκιδέων σχεδιάζουμε και ενισχύουμε την υλική και ηθική υποστήριξη των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», σε δομές και μέτρα για την προστασία των κοινωνικά ευπαθών ομάδων και στην οργάνωση και βελτίωση της λειτουργίας των ΚΑΠΗ.

Το ευχαριστώ προς τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, τους γονείς μας και σε όλους τους δικούς μας ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας μια ημέρα τον χρόνο, είναι λίγο. Έχουν τον αμέριστο σεβασμό μας και την καθημερινή και συνεχή προσπάθειά μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024