Τέσσερα έργα 800 εκατ. ευρώ στην Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων

Τα δύο στην Στερεά Ελλάδα Η Επιτροπή είναι διυπουργική και συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου – Ποια είναι τα πρώτα έργα που δρομολογεί Διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων συγκροτήθηκε χθες με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, που ξεκινά τη δραστηριότητά της με τη δρομολόγηση τεσσάρων έργων, ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος […]

1 Οκτωβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τα δύο στην Στερεά Ελλάδα

Η Επιτροπή είναι διυπουργική και συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου – Ποια είναι τα πρώτα έργα που δρομολογεί

Διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων συγκροτήθηκε χθες με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, που ξεκινά τη δραστηριότητά της με τη δρομολόγηση τεσσάρων έργων, ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, πρόκειται για τα εξής έργα:

  1. ΕΡΓΟ COSTA NOPIA – LEPTOS GROUP

Αφορά επενδυτικό σχέδιο για την «Ανάπτυξη Τουριστικού και Παραθεριστικού Θερέτρου» που θα υλοποιηθεί σε ακίνητο που βρίσκεται στον νοτιοανατολικό μυχό του κόλπου της Κισσάμου. Το συνολικό κόστος του έργου, κατά την εκτίμηση του φορέα της επένδυσης, ανέρχεται στα 303 εκατομμύρια ευρώ.

  1. ΕΡΓΟ TOY ΟΜΙΛΟΥ ΒΙΟΧΑΛΚΟ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ, ΙΑΤΡΙΚΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ»

Αφορά την ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού, πολιτιστικού, συνεδριακού, ιατρικού, εμπορικού & επιχειρηματικού πόλου, στον Ελαιώνα Ταύρου Αττικής, ιδιοκτησίας της ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΑΕ, προϋπολογισμού 117 εκατομμύρια ευρώ.

  1. ΕΡΓΟ «ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 177MW» ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ NOTIAS – EAST PV ΚΑΙ ΣΙΑ

Αφορά την ανάπτυξη συνολικά 16 σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ στους Νομούς Σερρών και Βοιωτίας, εκ των οποίων 11 Φωτοβολταϊκοί και 5 Αιολικοί σταθμοί. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 172 εκατομμύρια ευρώ.

  1. ΕΡΓΟ «CONSORTIUM SOLAR POWER»

Αφορά επενδυτικό σχέδιο για την «Ανάπτυξη, την Κατασκευή και Λειτουργία συστάδας Φωτοβολταϊκών Σταθμών με συνολική δυναμικότητα ηλεκτρικής ισχύος 284 MW» που θα χωροθετηθούν σε 12 περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 214 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024