Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας η χθεσινή ημέρα

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να ευαισθητοποιήσει και να επισημάνει τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας αλλά και ως φόρος τιμής στους ηλικιωμένους. Στόχος του εορτασμού είναι η αναγνώριση των ατόμων […]

2 Οκτωβρίου 2019

του/της Newsroom

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να ευαισθητοποιήσει και να επισημάνει τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας αλλά και ως φόρος τιμής στους ηλικιωμένους.

Στόχος του εορτασμού είναι η αναγνώριση των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας στη συμβολή τους στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, εφόσον σήμερα οι ηλικιωμένοι παίζουν σημαντικό ρόλο, μέσα από εθελοντικές ενέργειες μεταδίδοντας εμπειρίες και γνώσεις στα παιδιά τους.

Ο Δήμος Λαμιέων, μέσα από τις δομές του και με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αυτή την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα συμπολιτών μας δίνει προτεραιότητα στην ανεξαρτησία, την ενεργό συμμετοχή των ηλικιωμένων στα κοινά, την δυνατότητα εκπλήρωσης των προσωπικών τους στόχων ,στη φροντίδα και την αξιοπρέπειά τους.

Μέσα από την συνεχή βελτίωση των κοινωνικών δομών, την αναβάθμιση της λειτουργίας των ΚΑΠΗ, την συνέχιση και υποστήριξη των προγραμμάτων ”Βοήθεια στο Σπίτι” και του ”Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων” αλλά και την ένταξη αναξιοπαθούντων και ανασφάλιστων ηλικιωμένων στο ”Κοινωνικό Παντοπωλείο” και στο ”Κοινωνικό Φαρμακείο” ο δήμος μας δημιουργεί μια ”Κοινωνική Ομπρέλα” που θα σταθεί με σεβασμό δίπλα στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, δείχνοντας παράλληλα έμπρακτα και καθημερινά την αγάπη, την ευαισθησία και την φροντίδα που απαιτούνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024