Η 6η διοργάνωση των Διεθνών Βραβείων LafargeHolcim αναζητά έξυπνες λύσεις για βιώσιμες πόλεις

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το διαγωνισμό αειφόρων κατασκευών με βραβεία ύψους 2 εκατ. δολαρίων Το Ίδρυμα για Αειφόρες Κατασκευές της LafargeHolcim, μητρικής του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, διοργανώνει για 6η χρονιά τα Διεθνή Βραβεία LafargeHolcim, τον μεγαλύτερο και πλέον καταξιωμένο θεσμό στον κλάδο των βιώσιμων κατασκευών. Η εξέχουσα αυτή διοργάνωση με βραβεία ύψους 2 εκατ. δολαρίων αναζητά […]

3 Οκτωβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το διαγωνισμό αειφόρων κατασκευών με βραβεία ύψους 2 εκατ. δολαρίων

Το Ίδρυμα για Αειφόρες Κατασκευές της LafargeHolcim, μητρικής του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, διοργανώνει για 6η χρονιά τα Διεθνή Βραβεία LafargeHolcim, τον μεγαλύτερο και πλέον καταξιωμένο θεσμό στον κλάδο των βιώσιμων κατασκευών. Η εξέχουσα αυτή διοργάνωση με βραβεία ύψους 2 εκατ. δολαρίων αναζητά και αναδεικνύει έργα και ιδέες από τους κλάδους της αρχιτεκτονικής, της μηχανικής, του πολεοδομικού σχεδιασμού καθώς και της τεχνολογίας υλικών και κατασκευών, που συνδυάζουν τις αειφόρες και αποδοτικές λύσεις με την αρχιτεκτονική αριστεία.

Πιο αναλυτικά, η κύρια κατηγορία του διαγωνισμού των Βραβείων LafargeHolcim αφορά σε κορυφαία έργα αειφόρων κατασκευών από επαγγελματίες, τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο μελέτης και να έχουν μεγάλη πιθανότητα υλοποίησης. Η κατασκευή των έργων αυτών δεν θα πρέπει να έχει ξεκινήσει πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019. Επιπλέον, φοιτητές και νέοι επαγγελματίες μέχρι 30 ετών έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην κατηγορία «Επόμενη Γενιά» και να υποβάλουν τις φρέσκες, τολμηρές και πρωτοποριακές ιδέες τους που βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο μελέτης. Η τελική ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών στις δύο κατηγορίες του διαγωνισμού είναι η 25η Φεβρουαρίου 2020.

Ανεξάρτητοι κριτές σε πέντε γεωγραφικές περιοχές: Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή – Αφρική και Ασία – Ειρηνικός, θα αξιολογήσουν τις αιτήσεις συμμετοχής βάσει των πέντε στόχων για αειφόρες κατασκευές του Ιδρύματος LafargeHolcim. Τα κριτήρια αφορούν στην καινοτομία και τη δυνατότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας, τα δεοντολογικά πρότυπα και την κοινωνική ένταξη, την αποδοτική χρήση πόρων και την περιβαλλοντική απόδοση, την οικονομική βιωσιμότητα και συμβατότητα, καθώς και την αισθητική. Ο διαγωνισμός προάγει την κυκλική οικονομία και τη μείωση των εκπομπών CO2 σε όλους τους κλάδους. Παράλληλα, αναδεικνύει τις ιδέες που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις της εντεινόμενης αστικοποίησης και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα https://www.lafargeholcim-foundation.org/awards/6th-cycle.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024