, ,

Ο Θέμης Χειμάρας ζητά τη δημιουργία Πρότυπων-Πειραματικών σχολείων στη Φθιώτιδα

Το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας Πρότυπων και Πειραματικών σχολικών δομών στη Φθιώτιδα θέτει με ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας. Ο θεσμός των Π & ΠΣ μπορεί να προσφέρει υψηλής ποιότητας πρωτοποριακή και δωρεάν δημόσια εκπαίδευση μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες χωρίς να αποκλείει κανένα […]

4 Οκτωβρίου 2019

του/της Newsroom

Το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας Πρότυπων και Πειραματικών σχολικών δομών στη Φθιώτιδα θέτει με ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας.

Ο θεσμός των Π & ΠΣ μπορεί να προσφέρει υψηλής ποιότητας πρωτοποριακή και δωρεάν δημόσια εκπαίδευση μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες χωρίς να αποκλείει κανένα μαθητή ή μαθήτρια από αυτή την ευκαιρία.

Οι εξαγγελίες της Υπουργού για αναβάθμιση και επανασχεδιασμό της λειτουργίας των Π&ΠΣ δείχνουν τη βαρύτητα που δίνει η σημερινή Κυβέρνηση στην αριστεία όταν αυτή λειτουργεί προς όφελος της δημιουργικότητας, της  καινοτομίας και της έρευνας. Εκεί η Πολιτεία σε συνεργασία με την τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορεί να παρέμβει, παρέχοντας στα παιδιά όλα τα απαραίτητα εκπαιδευτικά εργαλεία, ώστε να αναπτύξουν υψηλού επιπέδου επιστημονική σκέψη και ερευνητικές δεξιότητες.

Τέλος, ο Βουλευτής προτείνει την ίδρυση Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου στη Φθιώτιδα με γεωργική και κτηνοτροφική κατεύθυνση. Η πρόταση που θα καταθέσει λεπτομερώς και στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της οποίας είναι τακτικό μέλος, εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα, τη σύγχρονη επαγγελματική κατάρτιση σε νέους αγρότες, την εμπειρία στην εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών στην παραγωγική διαδικασία και τη σύνδεση τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας.

Σε δήλωσή του ο κ. Χειμάρας αναφέρει

«Η αριστεία δεν είναι ντροπή ούτε διαχωρισμός. Ενισχύει την έννοια της αξιοκρατίας, της άμιλλας και οδηγεί στην πρόοδο. Γι’ αυτό και η Πολιτεία οφείλει να την αναδεικνύει και να τη στηρίζει. Με την ερώτηση μου προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, αναφέρομαι στην αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας δημόσιων Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων στη Φθιώτιδα. Είμαι βέβαιος ότι μπορούν να ενισχύσουν καταλυτικά το αξιόλογο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που επιτελείται διαχρονικά στον τόπο μας, από το νηπιαγωγείο έως τις πανεπιστημιακές μας σχολές, και να αποτελέσουν πνεύμονες αριστείας και καινοτομίας. Και πάμε ένα βήμα πιο πέρα, προτείνοντας τη δημιουργία Πρότυπου ΕΠΑΛ με αγροτικό προσανατολισμό και άμεσα συνδεδεμένο με την τοπική μας οικονομία, όπου οι μαθητές θα εξειδικεύονται σε όλες τις σύγχρονες και πρωτοποριακές παραγωγικές διαδικασίες της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024