Γιώτα Πούλου: Από την αδυναμία κυβερνησιμότητας στο Διοικητικό… χάος (video)

Εκδηλώσεις για την Αυτοδιοίκηση στις δύο μεγάλες πόλεις της Βοιωτίας, Θήβα και Λιβαδειά, διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, με ομιλήτρια τη Βουλευτή Γιώτα Πούλου, σε μία ύστατη προσπάθεια αποδόμησης των «ψευδεπίγραφων» κυβερνητικών διλημμάτων και “αντισυνταγματικών” παρεμβάσεων που επιβλήθηκαν στον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ και την απλή αναλογική… πριν καν δοκιμαστούν.   Θέμα της εκδήλωσης στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας ήταν «Τοπική Αυτοδιοίκηση: Νέα […]

10 Οκτωβρίου 2019

του/της Newsroom

Εκδηλώσεις για την Αυτοδιοίκηση στις δύο μεγάλες πόλεις της Βοιωτίας, Θήβα και Λιβαδειά, διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, με ομιλήτρια τη Βουλευτή Γιώτα Πούλου, σε μία ύστατη προσπάθεια αποδόμησης των «ψευδεπίγραφων» κυβερνητικών διλημμάτων και “αντισυνταγματικών” παρεμβάσεων που επιβλήθηκαν στον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ και την απλή αναλογική… πριν καν δοκιμαστούν.

 

Θέμα της εκδήλωσης στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας ήταν «Τοπική Αυτοδιοίκηση: Νέα συμβούλια ευκαιρίες και εμπόδια». Ενώ, από την πόλη της Λιβαδειάς η Βουλευτής προσέγγισε τη νέα πραγματικότητα που επιχειρούν οι πρόσφατες βελτιώσεις στον ανεφάρμοστο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, με θέμα:  «Η Αυτοδιοίκηση, οι Δήμοι και οι Κοινότητες μετά τις αλλαγές στον νόμο Κλεισθένη».

Η έμπειρη αυτοδιοικητικός επιχείρησε την πλήρη αποδόμηση της βελτιωτικής παρέμβασης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μέσα από μία αναλυτική παρουσίαση των αλλαγών του νόμου «Κλεισθένης Ι»  που “επέβαλε” η νέα κυβέρνηση στο “όνομα” της κυβερνησιμότητας.

Η νεοεκλεγείσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Βοιωτίας έκανε λόγο για “αντισυνταγματικές ρυθμίσεις” που κατ’ ουσία επιχειρούν την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και τη νόθευση της αντιπροσωπευτικής αρχής.

Για το κύτταρο της δημοκρατίας που είναι οι κοινότητες, η Βουλευτής περιέγραψε διεξοδικά πόσο δραματικά περιορίζεται η αυτονομία των τοπικών συμβουλίων και των προέδρων τους.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος ερωτήσεων και τοποθετήσεων και έγιναν προτάσεις συγκρότησης ενός δικτύου των προέδρων κοινοτήτων και τρόποι εφαρμογής της απλής αναλογικής στην πράξη… προς “απάντηση” του νευραλγικού διλήμματος που έθεσε η έμπειρη αυτοδιοικητικός “κυβερνησιμότητα ή στροφή στον Δημαρχοκεντρισμό;”.

Στις εκδηλώσεις πήραν μέρος πολλά στελέχη της Αυτοδιοίκησης, η Δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη , ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων Αλέξανδρος Μητάς , ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος , ο  Αντιδήμαρχος Ορχομενού Μάκης Εμμανουηλίδης,όπως επίσης και οι πρόεδροι των κοινοτήτων: Δέδες, Χολιασμένος, Φουντάς, Λαζάρου, πολλοί Περιφερειακοί Σύμβουλο, πρώην Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων και πολλοί Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024