Τέλος Νοεμβρίου στα ράφια του Lidl το Τουλουμοτύρι Καρύστου

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης μαζί με στελέχη της Lidl Ελλάς επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εμφιαλωτηρίου της εταιρίας Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. στο Μαρκόπουλο Αττικής. Την επόμενη μέρα επισκέφθηκαν τα κελάρια, τους αμπελώνες και τις μονάδες εμφιάλωσης της Cavino Οινοποιίας Ποτοποιίας Α.Ε. στο Αίγιο αλλά και το κτήμα του Μεγάλου […]

10 Οκτωβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης μαζί με στελέχη της Lidl Ελλάς επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εμφιαλωτηρίου της εταιρίας Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. στο Μαρκόπουλο Αττικής. Την επόμενη μέρα επισκέφθηκαν τα κελάρια, τους αμπελώνες και τις μονάδες εμφιάλωσης της Cavino Οινοποιίας Ποτοποιίας Α.Ε. στο Αίγιο αλλά και το κτήμα του Μεγάλου Σπηλαίου.

Η στρατηγική συνεργασία της εταιρίας με τα Ελληνικά Κελλάρια Οίνων μετρά 20 χρόνια, ενώ με την Cavino 12 χρόνια και καταγράφει σταθερά ανοδική πορεία.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια της εμφιάλωσης και τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας που τηρούνται σε όλη την παραγωγική διαδικασία. Ταυτόχρονα δοκίμασαν τα ποιοτικά κρασιά των δύο εταιριών που εμφιαλώνουν για λογαριασμό της Lidl Ελλάς.

Στο πλαίσιο της οινογνωσίας παρουσιάστηκαν και 8 νέοι κωδικοί από τοπικά παραδοσιακά τυριά (Αρσενικό Νάξου, Γραβιέρα Ίου, Γραβιέρα Κρήτης με τρούφα, Λαδοτύρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, Μετσοβόνε, Σαν Μιχάλη ΠΟΠ Σύρου, Σφέλα ΠΟΠ Μεσσηνίας και Τουλουμοτύρι Καρύστου), τα οποία πρόκειται να διατεθούν την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της εταιρίας.

Η Lidl Ελλάς διαθέτει στα ράφια της συνολικά 53 κωδικούς κρασιών, εκ των οποίων οι 35 είναι ελληνικής παραγωγής. Μέσω των συνεργασιών με Έλληνες οινοπαραγωγούς ελληνικά κρασιά βρίσκονται μόνιμα στα ράφια των καταστημάτων Lidl Κύπρου, ενώ μέσω των ελληνικών εβδομάδων στο δίκτυο της Lidl ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη. Τους τελευταίους 12 μήνες η Lidl Ελλάς έχει απορροφήσει περισσότερες από 8.100.000 φιάλες από τους 5 Έλληνες προμηθευτές με τους οποίους συνεργάζεται σε μόνιμη βάση.

Για τη διασφάλιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών στα κρασιά της, η εταιρία πραγματοποιεί αυστηρούς οργανοληπτικούς ελέγχους στο εξειδικευμένο οινολογικό εργαστήριο της Cadmion.

Τέλος, στις εγκαταστάσεις της Cavino παρουσιάστηκε και ο νέος ερυθρός επετειακός οίνος της εταιρίας “Είκοσι Ιστορίες”, με είκοσι συλλεκτικές ετικέτες, που θα κυκλοφορήσει σύντομα στα καταστήματά της.

Από την αρχή της δραστηριοποίησής της στο ελληνικό λιανεμπόριο το 1999, η Lidl Ελλάς έχει συμβάλει κομβικά στον ελληνικό οινικό κλάδο. Με επιλεγμένους αμπελώνες και δυναμικούς παραγωγούς, εδραιώνει όλο και περισσότερο τη σχέση με το οινόφιλο κοινό, ενώ κλιμακώνει την παρουσία της στο κρασί τις επόμενες εβδομάδες με 10 νέες ελληνικές ετικέτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024