Διπλά κερδισμένη η Στερεά Ελλάδα από το Φυσικό Αέριο

Η Στερεά Ελλάδα ξεκινώντας την υλοποίηση του προγράμματος  «Ανάπτυξη Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου Μέσης και Χαμηλής Πίεσης» του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας 2014-2020» με συνολικό προϋπολογισμό 52.550.000€ στις 17 Ιουλίου του 2019 έκανε το πρώτο βήμα της αναβάθμισης που θα ωφελήσει από  νοικοκυριά ως  και βιομηχανίες. Μέτα και την ολοκλήρωση της  σύμβασης,χθες,μπήκαν οι τελικές υπογραφές και το […]

11 Οκτωβρίου 2019

του/της Newsroom

Η Στερεά Ελλάδα ξεκινώντας την υλοποίηση του προγράμματος  «Ανάπτυξη Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου Μέσης και Χαμηλής Πίεσης» του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας 2014-2020» με συνολικό προϋπολογισμό 52.550.000€ στις 17 Ιουλίου του 2019 έκανε το πρώτο βήμα της αναβάθμισης που θα ωφελήσει από  νοικοκυριά ως  και βιομηχανίες.
Μέτα και την ολοκλήρωση της  σύμβασης,χθες,μπήκαν οι τελικές υπογραφές και το έργο προμήθειας των σωλήνων για τον αγωγό μήκους 187 χλμ. θα εκτελεστεί σε μια περίοδο 12 μηνών, καθώς οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τέσσερις μήνες από την έναρξη της σύμβασης.
Αυτό το έργο θα υλοποιηθεί από τα Σωληνουργεία Κορίνθου που εδρεύουν στη Στερεάς Ελλάδα και ιδιαίτερα στον κόλπο της Θίσβης . Άρα διπλό το καλό στην περιοχή.
Η Cenergy Holdings SA ανακοινώνει ότι ανατέθηκε στη θυγατρική της Σωληνουργεία Κορίνθου η προμήθεια των σωλήνων που θα απαιτηθούν για το έργο κατασκευής του Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας, από την κοινοπραξία ICGB AD.
Η σύμβαση προμήθειας των σωλήνων για τον αγωγό μήκους 187χλμ. θα εκτελεστεί σε μια περίοδο 12 μηνών, καθώς οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τέσσερις μήνες από την έναρξη της σύμβασης.
Οι υψηλές προδιαγραφές παραγωγής και ποιότητας διασφαλίζουν ότι ο αγωγός πληροί τα υψηλότερα κριτήρια ασφάλειας και τις βέλτιστες πρακτικές μηχανολογικού σχεδιασμού.
Η συνολική αξία της σύμβασης προμήθειας ανέρχεται στα 58,2 εκατ. ευρώ.
Οι σωλήνες χάλυβα διαμέτρου 32 ιντσών (812 χιλ.) θα παραχθούν κατά την χρονική περίοδο 2019-2020 στη μονάδα παραγωγής της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη Βοιωτίας.
Το αντικείμενο της προμήθειας περιλαμβάνει επίσης την εξωτερική αντιδιαβρωτική επένδυση πολυαιθυλενίου τριών στρώσεων (3LPE) και εσωτερική εποξική βαφή οι οποίες θα εφαρμοστούν στην ιδία εγκατάσταση με την παραγωγή του σωλήνα.
Η ανάπτυξη, χρηματοδότηση και κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου IGB γίνεται με ευθύνη της κοινοπραξίας ICGB AD που θα είναι και ο κύριος του αγωγού.
Η κοινοπραξία ICGB AD συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2011 σύμφωνα με το Βουλγαρικό δίκαιο από την κρατική βουλγαρική εταιρία Bulgarian Energy Holding EAD και την ελληνική εταιρία ΥΑΦΑ Ποσειδών Α.Ε. (50% ΔΕΠΑ και 50% Edison), με ποσοστό συμμετοχής 50% για καθένα μέτοχο.
Το έργο ICGB συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Πρόγραμμα Ανάκαμψης (ΕΕΠΑ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024