Η μικρή Αλεξία μένει αβοήθητη

Συνέντευξη με τον Πάτερ Αλέξιο,νονό της μικρής Αλεξίας. Το μικρό κορίτσι που τόσο άδικα η μοίρα του φέρθηκε, τώρα δέχεται και άλλο ένα χτύπημα, απορρίφθηκε η κάλυψη των εξόδων της για να αποθεραπευθεί στο εξωτερικό. Ο πνευματικός της πατέρας, ο νονός της είναι ιερέας στην Λιβαδειά ,με το ίδιο όνομα, πάτερ Αλέξιος. Με αγωνία ζητά […]

13 Οκτωβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Συνέντευξη με τον Πάτερ Αλέξιο,νονό της μικρής Αλεξίας.

Το μικρό κορίτσι που τόσο άδικα η μοίρα του φέρθηκε, τώρα δέχεται και άλλο ένα χτύπημα, απορρίφθηκε η κάλυψη των εξόδων της για να αποθεραπευθεί στο εξωτερικό.

Ο πνευματικός της πατέρας, ο νονός της είναι ιερέας στην Λιβαδειά ,με το ίδιο όνομα, πάτερ Αλέξιος. Με αγωνία ζητά και αυτός, προσπαθώντας με όλες του τις δυνάμεις για να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την αποθεραπεία της Αλεξίας.

Ενώ βρισκόταν μέσα στο θάλαμο του Νοσοκομείου Παίδων με την μικρή Αλεξία ο θείος της, γνωστός σε εμάς, τους κάτοικους της Λιβαδειάς, πάτερ Αλέξιος, δέχθηκε να μας μιλήσει και να μας αποτυπώσει την άποψη της οικογένειας για την συνονόματη ανιψιά του την Αλεξία.

“Είναι ιδιάζουσα περίπτωση της μικρής Αλεξίας, δεν ξυπνήσαμε εμείς ένα πρωί και θέλαμε να την πάμε στην Γερμανία. Εξ ‘ανάγκης πηγαίνουμε εκεί γιατί μόνο εκεί υπάρχει το ειδικό θεραπευτήριο για την περίπτωσή της υγείας της.

Και βεβαίως ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος μας, πρέπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να μεταφερθεί και να ξεκινήσει την θεραπεία της, αυτό λένε και οι γιατροί της”.

Την ίδια στιγμή, την Πέμπτη το μεσημέρι, οι γονείς της μικρής δίνουν τον δικό τους αγώνα. Ήταν στην εκπομπή του σταθμού Star Αθήνας, ”Αλήθειες με την Ζήνα” και δήλωναν την απόλυτη αλήθεια τους. “Το παιδί πρέπει να πάει στο εξωτερικό”. Ανακοινώθηκε και ο τραπεζικός λογαριασμός για να βοηθήσουν όσοι θέλουν την προσπάθεια αυτή γιατί όπως ξέρουμε τα νοσήλια είναι ένα μεγάλο ποσό.

Ο π. Αλέξιος μας εξηγεί: “Η αλήθεια είναι ότι μας ξένισε η απόφαση του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου προχθές που λήφθηκε για το παιδί μας την Αλεξία περιμέναμε ότι το θέμα θα περάσει. Αφορούσε  ένα εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού και συγκεκριμένα στο Αμβούργο με τα απαραίτητα χαρτιά και τις γνωματεύσεις των γιατρών ,των ειδικών γιατρών που γνωρίζουν και μας  κατεύθυναν προς ένα τέτοιο κέντρο.

Δυστυχώς όμως ο ΕΟΠΠΥ πήρε μια άλλη απόφαση κατευθύνοντας μας σε ένα άλλο κέντρο του εσωτερικού, το οποίο δεν είναι κατάλληλο για το παιδί μας. Οπότε εμείς τώρα κάνουμε έκκληση, εφόσον ο ΕΟΠΠΥ δεν μας καλύπτει τα χρήματα για το εξωτερικό, κάνουμε έκκληση στον κόσμο, γιατί ο Έλληνας έχει φιλότιμο πάνω από όλα, για να μπορέσει το παιδί μας να αποθεραπευθεί και να επανέλθει στην φυσιολογική του ζωή ,όπως ήταν πριν. Με το χαμόγελο στα χείλη και να χαρίσει το χαμόγελό της και στους πονεμένους γονείς της που τόσο καιρό είναι στο πλάι της μέσα σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου.

STN: Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός παράγοντάς, στην περίπτωσή της​;

π.Α.: Βέβαια πρέπει να φύγει άμεσα, ήδη  έχουμε καθυστερήσει. Πρέπει να φύγει άμεσα για το εξωτερικό. Και παρακαλώ πολύ, όλους, όσους μπορούν, επώνυμοι και ανώνυμοι να συνεισφέρουν στον τραπεζικό  Λογαριασμό  του πατέρα της μικρής”.

Από την άλλη πλευρά ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, με γραπτή ανακοίνωση του δήλωσε, ότι βρίσκεται αρωγός σε αυτή την σωτηρία του μικρού κοριτσιού.

Ας βοηθήσουμε όλοι τη μικρή Αλεξία
Η Εκκλησία μας διδάσκει το του αποστόλου Παύλου «εἴτε πάσχει ἓν μέλος, συμπάσχει πάντα τὰ μέλη, εἴτε δοξάζεται ἓν μέλος, συγχαίρει πάντα τὰ μέλη» (Α΄ Κορ. 12, 26). Η αλήθεια αυτή βρίσκει και πρέπει να βρίσκει εφαρμογή σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, πόσο μάλλον όταν αυτός ο άνθρωπος είναι ένα μικρό παιδί, όπως η μικρή Αλεξία Σαμαρτζή από τις Θεσπιές, που χτυπήθηκε από σφαίρα την ημέρα του Πάσχα.

Σε μας μένει να εκφράσουμε την αγάπη και την ευαισθησία μας και να βοηθήσουμε οικονομικά την προσπάθεια της οικογένειας να νοσηλευτεί η μικρή Αλεξία στο εξωτερικό, ώστε να αποκατασταθεί η υγεία της και να ανοίξει πάλι τις φτερούγες της και να πετάξει μέσα στη ζωή.

Γι’ αυτό η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας εξέδωσε την παρακάτω Εγκύκλιο για την διεξαγωγή δισκοφορίας.

Από την πλευρά της πολιτείας μέχρι τώρα μόνο αρνητικές απαντήσεις υπάρχουν, όπως αυτή του ΕΟΠΠΥ όπου το συγκεκριμένο αίτημα δεν έγινε δεκτό από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο.

Ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ο Υπουργός κ. Κικίλιας δηλώνει ότι:

“Το νεαρό κορίτσι που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στις Θεσπιές δεν θα μεταφερθεί στη Γερμανία, αλλά θα συνεχίσει την αποκατάστασή του στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα θα συνεχίσει το πρόγραμμα αποκατάστασης της υγείας της η 8χρονη Αλεξία Σαμαρτζή

«Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση, έχουν πρώτα απ’ όλα ανθρώπινο πρόσωπο. Για όλα τα περιστατικά που έρχονται στον ΕΟΠΥΥ και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο έχει επιστημονικό ρόλο και απαρτίζεται από κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, παίρνει αποφάσεις για την ενδεδειγμένη θεραπεία, πάντα με ανθρώπινο πρόσωπο και επιστημοσύνη. Αποφάσεις με βάση τα επιστημονικά στοιχεία και γνώμονα τη θεραπεία των ασθενών» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

«Πρέπει να στηρίξουμε και τους Έλληνες επιστήμονες και τα ελληνικά κέντρα αποκατάστασης, πάντα με τεκμηριωμένους επιστημονικά όρους και γνώμονα την αποκατάσταση και τη θεραπεία του παιδιού και του κάθε παιδιού» πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Της Τσεπραηλίδου Χρυσάνθης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024