Η Θήβα γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου

Από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα είναι “ντυμένη¨στα γιορτινά της η πόλη της Θήβας περιμένοντας  να γιορτάσει την Εθνική μας επέτειο με πλήθος ουσιαστικών και τιμητικών εκδηλώσεων. Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου εκτός από τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα τελεστούν σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί και η επετειακή εκδήλωση για […]

17 Οκτωβρίου 2019

του/της Newsroom

Από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα είναι “ντυμένη¨στα γιορτινά της η πόλη της Θήβας περιμένοντας  να γιορτάσει την Εθνική μας επέτειο με πλήθος ουσιαστικών και τιμητικών εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου εκτός από τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα τελεστούν σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί και η επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” που  θα αφορά τις “ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ ’40”  στις 18:30 με ομιλητή τον Αντινάυαρχο Π.Ν.ε.α. κ. Δημήτριο Λισμάνη .

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει και το χορευτικό της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας που συνδράμει στα πλαίσια των εκατό χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Και την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου είναι όλα έτοιμα για την παρέλαση  που θα λάβει χώρα  στην οδό Πινδάρου, παρουσία επισήμων, από τμήματα μαθητών, πολιτιστικών Συλλόγων και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προηγούμενα βεβαίως όλοι θα συναντηθούν στην εκκλησία που οι χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης θα δώσουν την δική τους νότα στην ιδιαίτερη αυτή ημέρα.


Η Επίσημη δοξολογία  θα διεξαχθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ενώ η κα Σωτηρία Καπέλιου ,μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας.

Την σειρά θα λάβει η επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και η κατάθεση στεφάνων.

Μετά το πέρας της παρέλασης θα παρατεθεί μικρή δεξίωση στην αίθουσα τελετών του παλαιού Δημαρχείου Θήβας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024