Με Σταϊκούρα – Θεοχάρη και Ζαχαράκη οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Στερεά Ελλάδα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ώρα 07.30΄: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Εκκλησιών της πόλης. Ώρα 08.00΄: Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων. Περιφορά της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων στις κεντρικές οδούς της πόλης, με παιάνισμα πατριωτικών εμβατηρίων. Ώρα 10.15: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Ώρα […]

28 Οκτωβρίου 2019

του/της Newsroom

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ώρα 07.30΄: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Εκκλησιών της πόλης.

Ώρα 08.00΄: Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων. Περιφορά της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων στις κεντρικές οδούς της πόλης, με παιάνισμα πατριωτικών εμβατηρίων.

Ώρα 10.15: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10.30:Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του εκπροσώπου Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ.Ιγνατίου, Τοποτηρητού της Ι.Μητρόπολης Φθιώτιδας. Μετά τη Δοξολογία, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στον Ιερό Ναό από την κα.Ευσταθία Καρανικόλα, Διευθύντρια του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας. Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, κατά την οικεία τάξη, όλος ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν με επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή στην Πλατεία Πάρκου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ήρωα από τους κ.κ. :

Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
Ανώτερο Διοικητή Φρουράς
Δήμαρχο Λαμιέων
Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή Στερεάς Ελλάδας
Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας
Ο Πρόεδρος Παραρτήματος Φθιώτιδος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού
Ομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Στερεάς Ελλάδας
Ένωση Στρατιωτικών Αναπήρων και Θυμάτων Ειρηνικής Περιόδου
Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Φθιώτιδας
Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδας
Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΕΑ)Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης (ΠΣΑΕΕΑ)
Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης «Ν.ΖΕΡΒΑΣ» (ΕΟΕΑ – ΕΔΕΣ)
Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος και στη συνέχεια η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Θα ακολουθήσει καφές επισήμων στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φθιώτιδας (Π.Στ.Ε),

Ισόγειο στην Πλ.Ελευθερίας 13.

Ώρα 12.15: Παρέλαση Πολιτικών και Στρατιωτικών Τμημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, με τη μέριμνα Καθηγητών Φ.Α., της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας, για τα πολιτικά
τμήματα.

Ώρα 17.30: Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα

Η μαθητιώσα νεολαία θα παρελάσει όπως κάθε χρόνο με υπερηφάνεια κρατώντας την Ελληνική σημαία με καμάρι , γεμάτη αυτοπεποίθηση, τιμώντας τους ένδοξους αγώνες των προγόνων μας.

 

Στην πόλη της Λαμίας η παρέλαση έχει προγραμματιστεί για τις 12.00 και στην εξέδρα των επισήμων εκτός από τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τον Δήμαρχο Λαμίας Θύμιο Καραΐσκο θα καθίσουν σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων αλλά και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Στο Καρπενήσι μεταβαίνει για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράχη που θα χειροκροτήσει τα παιδιά των σχολείων μαζί με τους γονείς τους.

Στην Θήβα ο επίσημος εορτασμός για το νομό Βοιωτίας με εκπρόσωπο της κυβέρνησης τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Πάνο Σταμπουλίδη.

Ώρα έναρξης για τις παρελάσεις τόσο στη Θήβα αλλά και στη Λιβαδειά 11.00 το πρωί.

Στη Χαλκίδα θα βρεθεί ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και η τοπική παρέλαση έχει προγραμματιστεί για τις 12.15.

Στη Φωκίδα ο επίσημος εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Άμφισσας, χωρίς κυβερνητικό εκπρόσωπο και στην εξέδρα με τον τοπικό βουλευτή Γιάννη Μπούγα, τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δελμούζο και τον Δήμαρχο Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024