“Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ορόσημο στην πορεία του Έθνους..” δήλωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις στη Θήβα για τον εορτασμό της “28ης Οκτωβρίου 1940”. Ανήμερα της 28ης τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιου. Στη συνεχεία εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων, παρουσία αρχών και […]

29 Οκτωβρίου 2019

του/της Newsroom

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις στη Θήβα για τον εορτασμό της “28ης Οκτωβρίου 1940”.

Ανήμερα της 28ης τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιου.

Στη συνεχεία εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων, παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου.

Παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι: εκ μέρους της Κυβέρνησης

ο Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης,

εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κώστας Μπακομήτρος,

οι Βουλευτές Βοιωτίας

κα Γιώτα Πούλου και κ. Γιώργος Μουλικιώτης,

ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου,

ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής του ΚΕΠΒ Θήβας Ταξίαρχος κ. Αλέξανδρος- Γεώργιος Γκούσιος,

εκ μέρους της Δνσης Αστυνομίας Βοιωτίας ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αναστάσιος Βρούβας,

ο Διοικητής της Π.Υ. Θηβών Αντιπύραρχος κ. Γεώργιος Οικονόμου, εκπρόσωποι Φορέων,

 

 

Συλλόγων και Σχολείων.

Αμέσως μετά, παρέλασαν με υπερηφάνεια οι μαθητές των Σχολείων της Θήβας, μέλη Συλλόγων καθώς και τμήματα του Στρατού και της Αεροπορίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας.

Το μήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων  

O Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, με το πέρας της παρέλασης, δήλωσε :

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ορόσημο στην πορεία του Έθνους και βρίσκεται πολύ ψηλά στο βάθρο της συλλογικής ιστορικής μνήμης. Αυτό γιατί οι Έλληνες το ’40 κάτω από αντίξοες συνθήκες και με ελάχιστα εφόδια ύψωσαν το ανάστημά τους και αντιστάθηκαν σθεναρά στον φασισμό και στον ναζισμό, για να έχουμε τα σημερινά αποτελέσματα, για να είμαστε μία χώρα ελεύθερη και δημοκρατική και γι’ αυτό έχουν το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας. Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι στην ιστορία και τα διδάγματα που παρελθόντος και να τα μεταλαμπαδέψουμε στις νεότερες γενιές. Εύχομαι χρόνια πολλά και υγεία σε όλους του Έλληνες”.

Η επετειακή εκδήλωση

Στις 27 Οκτωβρίου 2019, παραμονή της Εθνικής Επετείου, πραγματοποιήθηκε, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, η καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση για την “28η Οκτωβρίου 1940” του Δήμου Θηβαίων και του Συνδέσμου Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας “Ο Ιερός Λόχος”, με θέμα “Μνήμες του ’40”, με ομιλητή τον Αντιναύαρχο Π.Ν. ε.α. κ. Δημήτριο Λισμάνη, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.

Η Παρέλαση στη Θήβα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024