9ος Πτώιος Αγώνα Δρόμου στο Ακραίφνιο

Την Κυριακή  20 Οκτωβρίου  διοργανώνεται με επιτυχία για 9η συνεχή χρονιά στο Ακραίφνιο ο Πτώιος Αγώνας Δρόμου.  Η εκκίνηση του αγώνα γίνεται στις 9 το πρωί από την Πλατεία του Ακραιφνίου και περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές : 500 μέτρα όπου συμμετέχουν μωρά στα καροτσάκια συνοδευόμενα από τις μητέρες τους μέχρι παιδιά 9 ετών 2.000 μέτρα […]

18 Οκτωβρίου 2019

του/της Newsroom

Την Κυριακή  20 Οκτωβρίου  διοργανώνεται με επιτυχία για 9η συνεχή χρονιά στο Ακραίφνιο ο Πτώιος Αγώνας Δρόμου.  Η εκκίνηση του αγώνα γίνεται στις 9 το πρωί από την Πλατεία του Ακραιφνίου και περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές :

  • 500 μέτρα όπου συμμετέχουν μωρά στα καροτσάκια συνοδευόμενα από τις μητέρες τους μέχρι παιδιά 9 ετών
  • 2.000 μέτρα όπου συμμετέχουν παιδιά δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και ενήλικες.
  • 10.100 μέτρα όπου συμμετέχουν ενήλικες για περπάτημα, γρήγορο βάδην, τρέξιμο .
  • 26.000 μέτρα όπου συμμετέχουν ενήλικες μέλη αθλητικών συλλόγων, όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό και έχουν καλή φυσική κατάσταση.

Οι σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών με νερά και ισοτονικά καθώς και η Γραμματεία πλαισιώνονται από εθελοντές Ακραιφνείς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο εργαστήριο ζυμαρικών της Ακραιφνιώτικης οικογένειας Σπύρου και Βασιλείου Κασκαβελιώτη, ετοιμάζονται από τα μέλη του Συνδέσμου παραδοσιακά εδέσματα, όπως μουσταλευριά, τυρόπιττα με χειροποίητο φύλλο και τραχανάς γλυκός παραγωγής και χορηγίας του εργαστηρίου Κασκαβελιώτη ,ο οποίος σερβίρεται ζεστός. Παράλληλα οι Ακραιφνιώτισσες ετοιμάζουν χαλβά και γλυκά. Όλα αυτά προσφέρονται από του εθελοντές στους συμμετέχοντες και στους φιλοξενούμενους.

Ο τερματισμός και η απονομή των επάθλων πραγματοποιείται στην Πλατεία του Ακραιφνίου 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024