Αθωώθηκε ο Σταύρος Ψυχάρης για τα δάνεια του ΔΟΛ

Αθώος κρίθηκε ο Σταύρος Ψυχάρης αλλά και δέκα μέλη του ΔΣ της Alpha Bank από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ αντιμετώπιζε την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, ενώ τα μέλη της Alpha της απιστίας. Οι κατηγορίες σχετίζονται με τη χορήγηση δανείων στον ΔΟΛ χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις. Συνολικά τα δάνεια […]

9 Οκτωβρίου 2019

του/της Newsroom

Αθώος κρίθηκε ο Σταύρος Ψυχάρης αλλά και δέκα μέλη του ΔΣ της Alpha Bank από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ αντιμετώπιζε την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, ενώ τα μέλη της Alpha της απιστίας. Οι κατηγορίες σχετίζονται με τη χορήγηση δανείων στον ΔΟΛ χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις. Συνολικά τα δάνεια που είχαν δοθεί ανέρχονταν στο ποσό των 44,7 εκ ευρώ.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση, πως δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας κατά τη διαχείριση των δανείων, καθώς ακολουθήθηκαν όσα ορίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της υπό έρευνα τράπεζας. Επίσης, αποδείχθηκε, σύμφωνα με το σκεπτικό του Δικαστηρίου, πως σημαντικό μέρος της οφειλής έχει καλυφθεί αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη με αποτέλεσμα η ζημία της τράπεζας να καθίσταται αβέβαιη.

Πηγή:TheToc

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
29 Μαρτίου 2024