Ειδήσεις από την Β. Εύβοια

Διάχυτη η ευχαρίστηση, ιδιαίτερα στη Λουτρόπολη Αιδηψού, αφού ένα παιδί της απέσπασε ένα επίζηλο τίτλο στα «Καλλιστεία 2019». Αναπληρωματική Σταρ Ελλάς, για το έτος που διανύουμε. Ιωάννα Χατζή, το όνομα αυτής, 22 ετών, σπουδάστρια στο Βόλο του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Με αγάπη για τις ξένες γλώσσες (μιλά Αγγλικά και Γαλλικά), το […]

23 Οκτωβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

  • Διάχυτη η ευχαρίστηση, ιδιαίτερα στη Λουτρόπολη Αιδηψού, αφού ένα παιδί της απέσπασε ένα επίζηλο τίτλο στα «Καλλιστεία 2019». Αναπληρωματική Σταρ Ελλάς, για το έτος που διανύουμε. Ιωάννα Χατζή, το όνομα αυτής, 22 ετών, σπουδάστρια στο Βόλο του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Με αγάπη για τις ξένες γλώσσες (μιλά Αγγλικά και Γαλλικά), το χορό και τη γυμναστική. Όταν βέβαια υπάρχει ελεύθερος χρόνος για την πολυάσχολη Ιωάννα.
  • Την δημιουργία ενός «Τειρεσία» για κακοπληρωτές στη ΔΕΗ, που έχουν ή επιθυμούν να μετακινηθούν σε άλλο πάροχο, εξετάζουν Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Φυσικά και η Βόρεια Εύβοια, λέει το ρεπορτάζ μας, διαθέτει τους κακοπληρωτές της κι ενώ κανείς θα περίμενε αυτοί να είναι χαμηλών εισοδημάτων ή άνεργοι, οι τελευταίοι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους στον δημόσιο πάροχο και αγωνίζονται… Κακοπληρωτές είναι πολλοί πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, δυστυχώς, οι οποίοι συστηματικά αποφεύγουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, παρότι χρήματα υπάρχουν. Καιρός είναι βέβαια το σενάριο «Τειρεσίας» για τη ΔΕΗ, όπως το περιμένουν οι καλοπληρωτές Βορειευβοιώτες, να έχει πλαίσιο για τους συνεπείς πελάτες ευνοϊκό, όχι όμως και για τους ασυνεπείς.
  • Σιγή για το πότε και πως θα λυθεί το ζήτημα του Θερμοπόταμου στη Λουτρόπολη Αιδηψού, αλλά ασφαλώς οι αρμόδιοι που κινούν τα νήματα, ξέρουν περισσότερα από εμάς. Όμως στην παρούσα φάση στο κομμάτι κάτω από την οδό Ερμού πρέπει να δοθούν πρόχειρες μεν, αλλά πάντα λύσεις ασφαλείας για οδηγούς και πεζούς. Υπάρχουν τεράστιες λακκούβες και στα δύο τμήματα, που απέμειναν από τον σκεπασμένο πάλαι ποτέ ποταμό κι είναι λογικό στο ένα απ’ αυτά, αφού δημιουργήθηκε από το κόψιμο δεντροστοιχίας ευκαλύπτων. Οι τελευταίες πρέπει να μπαζωθούν και να ασφαλτοστρωθούν, αφού φυσικά οι επιφανειακές ρίζες των ευκαλύπτων αφαιρεθούν. Μείζον πρόβλημα και η αναπόφευκτη λακκούβα στο τμήμα καθόδου προς τον παραλιακό δρόμο της Λουτρόπολης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024