Γιάννης Σαρακιώτης: «Πολυνομοσχέδιο ανάπτυξης συγκεκριμένων προσωπικών περιουσιών»

Στην εκπομπή «Πρωϊνή Ενημέρωση» της ΕΡΤ εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης έχοντας την ευκαιρία να σχολιάσει θέματα της επικαιρότητας. Αναφορικά με τη συζήτηση για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε: «Συζητήσαμε στη Βουλή για ένα εξαιρετικά σημαντικό νομοσχέδιο, με συμμετοχή άνω των 100 βουλευτών και δεκάδων υπουργών, αλλά ο κ. Μητσοτάκης […]

25 Οκτωβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στην εκπομπή «Πρωϊνή Ενημέρωση» της ΕΡΤ εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης έχοντας την ευκαιρία να σχολιάσει θέματα της επικαιρότητας. Αναφορικά με τη συζήτηση για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε:

«Συζητήσαμε στη Βουλή για ένα εξαιρετικά σημαντικό νομοσχέδιο, με συμμετοχή άνω των 100 βουλευτών και δεκάδων υπουργών, αλλά ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να λάμψει διά της απουσίας του. Γιατί δεν ήρθε ο πρωθυπουργός να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο; Μήπως επειδή δεν ήθελε να απαντήσει για τις δεκάδες χαριστικές τροπολογίες και εξυπηρετήσεις προς συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα; Μήπως φοβήθηκε να υπερασπιστεί τις χυδαιότητες του υπουργού του κ. Άδωνι Γεωργιάδη;»

Εν συνεχεία, κληθείς να σχολιάσει επιμέρους διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε:

«Από τις προεκλογικές υποσχέσεις προς τη μεσαία τάξη, φθάσαμε στην υλοποίηση των «δεσμεύσεων» προς τους ισχυρούς φίλους της Ν.Δ.. Χθες η Ν.Δ. ψήφισε την κατάργηση της ονομαστικοποίησης των μετοχών στα Μ.Μ.Ε. και πλέον δε θα γνωρίζουμε ποιος κατέχει ένα μέσο και από πού προέρχονται τα χρήματα, τα οποία επενδύονται. Οι κύριοι της κυβέρνησης επιλέγουν να ξεπληρώσουν τα γραμμάτιά τους ξεχνώντας τι έλεγε ο κ. Καραμανλής περί «νταβατζήδων» και τι νομοθετούσε ο κ. Ρουσόπουλος το 2007. Μάλιστα, οι ίδιοι ήταν εκεί και τα ψήφισαν χθες. Επίσης, κάλυψαν αναδρομικά το μέγα σκάνδαλο με τα POS και τους Κινέζους «επενδυτές» στο οποίο εμπλεκόταν ένας εξαιρετικά ισχυρός οικονομικός παράγοντας της χώρας, ενώ είχαμε και την ένταξη των ταχυμεταφορών στον επενδυτικό νόμο τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ποιος διαθέτει το μοναδικό πρακτορείο διανομής τύπου στη χώρα…»

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε σκωπτικά στην περιβόητη «ετοιμότητα» της νέας κυβέρνησης:

«Μας έλεγαν ότι ήταν έτοιμοι και έφεραν έτοιμα νομοσχέδια προτάσσοντας εκείνο για το «επιτελικό κράτος». Μέσα σε τρεις μήνες το εν λόγω νομοσχέδιο το έχουν αλλάξει τρεις φορές. Φοβερή ετοιμότητα! Βέβαια, δεν αμέλησαν να μειώσουν τα απαιτούμενα προσόντα των μετακλητών, αυξάνοντας τον αριθμό τους και τους μισθούς τους, όπως και να αυξήσουν με άρθρο του χθεσινού νομοσχεδίου τους μισθούς των υψηλόβαθμων στελεχών μεγάλων δημοσίων επιχειρήσεων στα 7.500 ευρώ. Εκεί φάνηκαν όντως έτοιμοι!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024