Λιβαδειά: Στα τέλη του 2020 λήγει η χρηματοδότηση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων ESTIA

Στα τέλη του 2020 λήγει η συμμετοχή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην επίβλεψη και χρηματοδότηση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων ESTIA που υλοποιεί η ΚΕΔΗΛ για το Δήμο Λεβαδέων καθώς η αρμοδιότητα μεταφέρεται σταδιακά στο αρμόδιο υπουργείο σύμφωνα με το νέο εθνικό σχεδιασμό. Ο δήμαρχος Λεβαδέων είχε συνάντηση για το θέμα με τον αναπληρωτή αντιπρόσωπο […]

4 Οκτωβρίου 2019

του/της Newsroom

Στα τέλη του 2020 λήγει η συμμετοχή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην επίβλεψη και χρηματοδότηση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων ESTIA που υλοποιεί η ΚΕΔΗΛ για το Δήμο Λεβαδέων καθώς η αρμοδιότητα μεταφέρεται σταδιακά στο αρμόδιο υπουργείο σύμφωνα με το νέο εθνικό σχεδιασμό.

Ο δήμαρχος Λεβαδέων είχε συνάντηση για το θέμα με τον αναπληρωτή αντιπρόσωπο του διεθνούς οργανισμού όπου και συζήτησαν την πορεία υλοποίησης του προγράμματος στη Λιβαδειά.

Οι δήμοι που υλοποιούν προγράμματα φιλοξενίας αναμένουν μέτρα στήριξης από την ελληνική πολιτεία για τη συνέχισή τους και ενημέρωση για το νέο αριθμό προσφύγων που πιθανότατα θα κληθούν να φιλοξενήσουν μετά τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την έξαρση των προσφυγικών ροών στα ελληνικά νησιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024