Νέος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής ακτοφυλακής ο Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης

Με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, πραγματοποιήθηκε χθες 17 Οκτωβρίου ,η τελετή  παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του νέου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη. Μετά την δοξολογία του χοροστατούντος Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, ο απερχόμενος επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ,  […]

18 Οκτωβρίου 2019

του/της Newsroom

Με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, πραγματοποιήθηκε χθες 17 Οκτωβρίου ,η τελετή  παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του νέου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη.
Μετά την δοξολογία του χοροστατούντος Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, ο απερχόμενος επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ,  Ναύαρχος  Λ.Σ. (ε.α.) Σταμάτιος Ράπτης παρέδωσε την Αρχηγία του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στο νέο Αρχηγό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Καλογήρου Χριστιάνα, Ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύρχος Λ.Σ. Ιωάννης Αργυρίου, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Δανιήλ Ψωινός ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Λιμενικού Σώματος, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης Π.Ν, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος, ως εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΣ, ο Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γκοντικούλης ως εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΑ,  ο Υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Υποστράτηγος Π.Σ. Αναστάσιος Σωτήρχος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος.
Επίσης παρέστησαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και αντιπροσωπείες των Εφοπλιστικών Ενώσεων και των Ναυτεργατικών Σωματείων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην ομιλία του ανέφερε :

Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας,σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και προσδοκώ περαιτέρω ενδυνάμωση της διακλαδικής συνεργασίας, καθότι οι συνθήκες και οι ισορροπίες της παγκόσμιας σκηνής έχουν διαμορφώσει ένα περιβάλλον με παραβατικές συμπεριφορές που οφείλονται στις σύγχρονες διακρατικές πρακτικές του εγκλήματος, στις πολλαπλές εστίες πολέμου αλλά και γενικότερους γεωπολιτικούς παράγοντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024