Οι μαθητές σχολείων της Λαμίας συμμετείχαν σε δενδροφύτευση

Ημέρα δεντροφύτευσης για την πόλη της Λαμίας στην περιοχή Τσαλτάκη (οδός Α. Παπανδρέου και Κων/πόλεως) που ολοκληρώθηκε στις 2.30 μμ. Στην δράση πήραν μέρος οι μαθητές του 9ου Δημοτικού και 3ου Λυκείου Λαμίας που φύτεψαν και υιοθέτησαν ο καθένας από ένα δέντρο με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση ως προς την προστασία […]

24 Οκτωβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ημέρα δεντροφύτευσης για την πόλη της Λαμίας στην περιοχή Τσαλτάκη (οδός Α. Παπανδρέου και Κων/πόλεως) που ολοκληρώθηκε στις 2.30 μμ.

Στην δράση πήραν μέρος οι μαθητές του 9ου Δημοτικού και 3ου Λυκείου Λαμίας που φύτεψαν και υιοθέτησαν ο καθένας από ένα δέντρο με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση ως προς την προστασία του περιβάλλοντος.

Το γεγονός τίμησαν με την παρουσία τους η υποπυραγός κα Χρυσούλα Μπονέ που μίλησε στα παιδιά για την σημασία της δασοπροστασίας, ο Θανάσης Παπαχρήστος (δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα Παιδείας), ο οποίος ευχαρίστησε τα παιδιά και έδωσε το κάλεσμα για την ανάπτυξη της φιλοπεριβαντολογικής συνείδησης κυρίως των νέων. Επίσης παρεβρέθηκαν ο Τάκης Συλεούνης (πρόεδρος τοπικής κοινότητας ), καθώς και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος Λαμίας.

Η ιδέα και η οργάνωση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον Νίκο Ρωμανά (ιδιοκτήτη φυτωρίων) υπό την αιγίδα του δήμου Λαμιέων, που με αυτόν τον τρόπο προωθεί στην περιοχή το πρωτοποριακό σύστημα φύτευσης Groasis (Ολλανδικής προέλευσης), που δίνει στο φυτό  90% περισσότερο ρυθμό επιβίωσης με 90% λιγότερο νερό. Παρεβρέθηκαν επίσης οι κκ Καρέλης Ηλίας και Γιώργος Πάλλης, αντιπρόσωποι του συστήματος Groasis στην Ελλάδα, καθώς και σε τέσσερες άλλες  χώρες των Βαλκανίων και στην Κύπρο.

Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024