“Παγκόμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας”

Ο Δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καταπολέμησης της Φτώχειας, που εορτάζεται στις 17 Οκτωβρίου κάθε έτους, πρόκειται να πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου. Οι δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών και η συγκέντρωση τροφίμων, θα πραγματοποιηθούν […]

15 Οκτωβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ο Δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καταπολέμησης της Φτώχειας, που εορτάζεται στις 17 Οκτωβρίου κάθε έτους, πρόκειται να πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου.

Οι δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών και η συγκέντρωση τροφίμων, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 σύμφωνα με το πρόγραμμα:

11:00 στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς όπου οι μαθητές  με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου θα γίνουν κοινωνοί του μηνύματος για κοινωνική αλληλεγγύη, μέσω της δημιουργικής τους φαντασίας (ζωγραφική, μηνύματα) που θα διανέμονται στους συμπολίτες μας.

Την ίδια ώρα θα μαγειρέψουμε με την Κοινωνική Κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος ” (Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος)

11:00 στην πλατεία του  Συνοικισμού Λιβαδειάς, οι μαθητές θα μοιράσουν γλυκίσματα στους πολίτες

9:00 και 17:00  στο χώρο του ΚΑΠΗ Λιβαδειάς, θα γίνει προβολή της ταινίας μεσαίου μήκους “ΜΕΡΕΣ ΒΡΟΧΗΣ – RAINY DAYS” (σκηνοθέτης Alessandro Spiliotopoulos).

21:00 στον χώρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων της οδού Δωδεκανήσου (δίπλα από το ΚΑΠΗ), θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση “Η Πανδοχέας τιμωρός” μια διασκευή στην “Λοκαντιέρα” του Γκολντόνι από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς

11:00 στην πλατεία Χαιρώνειας οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λιβαδειάς, θα μοιράσουν γλυκίσματα στους πολίτες.

12:00 στο Μουσικό Γυμνάσιο Λιβαδειάς, με έδρα τον Άγιο Γεώργιο, οι μαθητές θα συμβάλλουν με τη μουσική τους στην ευαισθητοποίηση των πολιτών

17:00 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Δαύλειας θα γίνει προβολή ταινίας και συγκέντρωση τροφίμων από τους πολίτες

 17:00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Καταστήματος Κυριακίου θα υλοποιηθούν διάφορες δράσεις για την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού (χορευτικά, χορωδία κ.α.)

Σε όλα τα σημεία των εκδηλώσεων θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων

Ας αναλογιστούμε ότι η εξάλειψη της Φτώχειας δεν είναι θέμα Φιλανθρωπίας αλλά ζήτημα Δικαιοσύνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024