Θύμιος Κυρίτσης: “Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε για μια ασφαλής,όμορφη και “Περήφανη Πόλη””

 Στην αυτοψία που πραγματοποίησε ο κος Θύμιος Κυρίτσης προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες καθημερινά στις παιδικές χαρές και στις πλατείες στα Γαλανέικα Λαμίας ήμασταν παρόν.   Κατά την διάρκεια της βόλτας μας  στις παιδικές χαρές μας εξομολογήθηκε ότι αν και νέο μέλος και χωρίς την εμπειρία στα κοινά θα κάνει “ότι […]

14 Οκτωβρίου 2019

του/της Newsroom

 Στην αυτοψία που πραγματοποίησε ο κος Θύμιος Κυρίτσης προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες καθημερινά στις παιδικές χαρές και στις πλατείες στα Γαλανέικα Λαμίας ήμασταν παρόν.

 

Κατά την διάρκεια της βόλτας μας  στις παιδικές χαρές μας εξομολογήθηκε ότι αν και νέο μέλος και χωρίς την εμπειρία στα κοινά θα κάνει

“ότι περνάει από το χέρι μου όχι μόνο για την δική του συνοικία αλλά και για ολόκληρη την πόλη”.

Τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη για ριζικές αλλαγές στην πόλη σημείωσε πώς πιστεύει “ότι η Λαμία μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί και να προσελκύσει τουρίστες.Να γίνει πόλος έλξης και παράδειγμα προς μίμηση από τις άλλες πόλεις.Έχουμε τις δυνατότητες! Έχουμε φυσικό πλούτο,φυσική ομορφιά και πάρα πολλούς νέους ανθρώπους να εργαστούν σκληρά και με ιδιαίτερο ζήλο για να πετύχουμε το στόχο μας και να αναδείξουμε τη Λαμία”. Συνεχίζοντας τόνισε ότι ο ίδιος επέλεξε να ξεκινήσει από την δική του περιοχή και συγκεκριμένα από τις παιδικές χαρές και τις πλατείες  όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όπως θα πρέπει να κάνουν και” οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να ξεκινήσουν την προσωπική τους προσπάθεια να καλυτερεύσουν την καθημερινότητα τους”. Αρωγοί φυσικά σε αυτό και καθημερινά στο πλάι τους θα βρίσκεται η νέα αρχή και τα νέα μέλη,”θα πρέπει να υπάρξει μια συνεχής προσπάθεια όσο ατομική όσο και συλλογική προκειμένου η πόλη μας να αποτελέσει μια πόλη πόλο έλξης για τους τουρίστες αλλά και  παράδειγμα προς μίμηση για τις άλλες πόλεις”.

Ερώτηση: Γιατί τόσο έμφαση στις παιδικές χαρές και όχι σε κάποιο άλλο πρόβλημα;

“Οι παιδικές χαρές και τα πάρκα είναι μείζονος σημασίας. Παίζουν μικρά παιδιά και οι υποδομές πρέπει να είναι σωστές ώστε τα παιδιά να είναι ασφαλή. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν αλλά επειδή δεν γίνονται όλα μαζί πρέπει να μπουν προτεραιότητες. Άλλωστε και ο Αντιδήμαρχος κος Σταυρογιάννης μίλησε για τις προτεραιότητες του στην κοινή μας επίσκεψη στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας. ΔΕΝ γίνονται όλα μαζί και πρέπει να το κατανοήσουμε αλλά και να βοηθήσουμε όλοι. Ακόμα και οι δημότες”

Περάσαμε από την Πλατεία Πασιάκου, την Πλατεία Αγίου Αθανασίου, από την παιδική χαρά της οδού Β. Παπαγεωργίου, την Πλατεία στις Παλιές εργατικές συνοικίες, τις παιδικές χαρές στις Οδούς μ. Τσάμη & Α. Βέλλιου, στις οδούς Αγίας Παρασκευής και Αλύτρωτων Πατρίδων, στην Πλατεία Πολυτεχνείου, στην οδό Κ. Παλαμά και στον λόφο Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Παρατηρήσαμε παιδικές χαρές,καλά συντηρημένες στις οποίες όμως υπάρχουν σκουπίδια , χαλασμένες , ακατάλληλες, ακόμα και ανύπαρκτες. Και σαν να μην έφτανε αυτό εντοπίσαμε περπατώντας ότι και τα κεντρικά πεζοδρόμια της περιοχής έχουν τοποθετημένα επικίνδυνα σίδερα αλλά και με εντελώς λάθος σκεπτικό! Κάθετα στο πεζοδρόμιο σαν εμπόδια αλλά και παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Ερώτηση: Πιστεύετε ότι θα φτιαχτούν άμεσα;

“Θέλω να είμαι αισιόδοξος και θα πω ναι.

“Βλέπω εξάλλου ότι τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών έχουν φορτσάρει από αρχές του μήνα! Γίνεται ανάπλαση πεζοδρομίων, σουλουπώνεται και ομορφαίνει η πλατεία Ελευθερίας, αλλάζονται και τοποθετούνται και νέες πινακίδες σήμανσης. Αυτό που θέλω να τονίσω σε αυτό είναι ότι πρέπει και όλοι μας, άσχετα με την οποιαδήποτε επέμβαση του Δήμου, να σεβόμαστε τον χώρο και το περιβάλλον και ούτε να το χαλάμε αλλά ούτε και να πετάμε τα σκουπίδια μας οπουδήποτε. Δεν μπορεί να μας ακολουθεί ένας υπάλληλος καθαριότητας για να μαζεύει τα σκουπίδια μας. Θέση τους είναι αυστηρά και μόνο ο κάδος. Και για να προλάβω και κάποιους ετοιμόλογους, αν δεν υπάρχει, τότε ας το πάρουμε μαζί μας ώσπου να βρούμε”.

Ολοκληρώνοντας “θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά πραγματικά ότι όσο και να προσπαθεί ένας μόνος του είναι αδύνατον να λειτουργήσει σωστά, όλοι μαζί και ο καθένας ατομικά θα τα καταφέρουμε! Ήδη έχουν ξεκινήσει και γίνονται έργα για την ανάπλαση της πόλης,αν εμείς οι πολίτες δεν προσπαθήσουμε να τα προφυλάξουμε αυτά τα έργα και να βοηθήσουμε στο επόμενο βήμα τότε είναι αδύνατον”.

Ποιός είναι ο Θύμιος Κυρίτσης;

Ο κ.Κυρίτσης είναι ένα αιρετό μέλος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου με το συνδυασμό “Περήφανη πόλη” του κ. Ευθύμιου Καραΐσκου. Είναι ένας νέος με όνειρα και στόχους τόσο για την συνοικία στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε,όσο και για την πόλη του τη Λαμία. Ο Θύμιος σπούδασε στο Swansea της Ουαλίας Πολιτικός Μηχανικός,βέβαια τον κέρδισε ο τομέας του τουρισμού αφού από μικρός είχε αυτό το ερέθισμα λόγω της οικογενειακής του επιχείρησης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του επέστρεψε στη Λαμία και ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση του το Ξενοδοχείο “Αθηνά“.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024