Ξεκίνησε το μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας στην Ευρυτανία

Με στόχο να συμβάλλει στην επιτυχή υλοποίηση του θεσμού της Μαθητείας προς όφελος τόσο των μαθητευόμενων όσο και της τοπικής κοινωνίας, και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προέβη στην ένταξή της Π.Ε. Ευρυτανίας στους φορείς που μετέχουν στην υλοποίηση της μαθητείας του σχολικού έτους 2019-2020, για συνολικό αριθμό έξι […]

18 Οκτωβρίου 2019

του/της Newsroom

Με στόχο να συμβάλλει στην επιτυχή υλοποίηση του θεσμού της Μαθητείας προς όφελος τόσο των μαθητευόμενων όσο και της τοπικής κοινωνίας, και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προέβη στην ένταξή της Π.Ε. Ευρυτανίας στους φορείς που μετέχουν στην υλοποίηση της μαθητείας του σχολικού έτους 2019-2020, για συνολικό αριθμό έξι (6) μαθητευομένων των παρακάτω ειδικοτήτων:

Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής (2 θέσεις),

Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών (1 θέση),

Τεχνικός Οχημάτων (2 θέσεις)

και Βοηθός Νοσηλευτή (1 θέση).

Το μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων απευθύνεται σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ., έχει διάρκεια 9 μήνες και περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας 7 ωρών την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται στο σχολείο και, παράλληλα πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας – μαθητεία σε εργασιακό χώρο, διάρκειας 28 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες σε τέσσερις ημέρες, στον εργοδότη.

Για το σκοπό αυτό η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, έχει δεσμεύσει το ποσό των 18.000,00€ προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα την διεύρυνση και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών και εργασιακών προοπτικών των αποφοίτων του ΕΠΑ.Λ. της Ευρυτανίας αλλά και την προοπτική της εργασίας και απασχόλησης των νέων στον τόπο μας.

 

Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα στους ενήλικες αποφοίτους να εκπαιδευτούν σε χώρο εργασίας με αμοιβή ίση με το 75% του κατώτατου ημερομισθίου και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ενώ παράλληλα οδηγεί σε πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 5 κατόπιν εξετάσεων πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας ανέφερε τα εξής:

 

«Σε συνεργασία με τον αρμόδιο για θέματα παιδείας Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γαλάνη στηρίζουμε την λειτουργία του θεσμού «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» και στοχεύουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους αποφοίτους του ΕΠΑ.Λ., να εκπαιδευτούν στο χώρο εργασίας, να προετοιμαστούν για την ομαλή και ασφαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας, να εξασκήσουν και να αποκτήσουν εστιασμένες στο επάγγελμά τους γνώσεις και δεξιότητες και εν τέλει να τους δοθεί η δυνατότητα εργασίας στον τόπο μας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024