,

Let’s do it Greece ήρθε και θα μείνει στη Λιβαδειά (Video)

Μία ομάδα νέων ξεκίνησε από χθες ένα μεγάλο ταξίδι εθελοντισμού. Τους υποδέχθηκαν στο θολωτό της ‘Ερκυνας όλοι οι φορείς και οι εθελοντές της πόλης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης  κύριος Μάριος Σάκκος. Στόχος τους να κινητοποιήσουν όλους τους κατοίκους της Ελλάδας και εθελοντικά να σώσουμε το περιβάλλον.Συμβολικά φύτεψαν ,όλοι μαζί μία ελιά,που […]

1 Νοεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Μία ομάδα νέων ξεκίνησε από χθες ένα μεγάλο ταξίδι εθελοντισμού. Τους υποδέχθηκαν στο θολωτό της ‘Ερκυνας όλοι οι φορείς και οι εθελοντές της πόλης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης  κύριος Μάριος Σάκκος.

Στόχος τους να κινητοποιήσουν όλους τους κατοίκους της Ελλάδας και εθελοντικά να σώσουμε το περιβάλλον.Συμβολικά φύτεψαν ,όλοι μαζί μία ελιά,που θα μας θυμίζει οτι όλοι πρέπει να δράσουμε αν θέλουμε να σώσουμε ότι μας περιβάλλει και να το προστατεύσουμε όπως και αυτό προστατεύει εμάς ,τόσα χρόνια.

Παρόντες ήταν μαθητές και δάσκαλοι από τα σχολεία του

7ου Δημοτικου, 3ου Γυμνάσιου, 1ου Λύκειου και απο το ΔΙΕΚ.
Αντιπρόσωποι απο την Εστίας Μητέρας, απο την Αντικαρκινική Εταιρεία,απο το Σύλλογο Μικρασιατών, απο το σύλλογο των  Ελικώνιων,και απο το σύλλογο των  Ευρυτάνων.
Ακόμη παρών ήταν ο πρόεδρος της ΑΛΦΑΛ ,αντιπρόσωπος απο τους ΛΕΒΑΔΡΩ απο την ΚΕΔΗΛ και απο το Λύκειο Ελληνίδων Λιβαδειάς.Η  ΓΑΣΛ (ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ)
Ο ΑΚΟΛ(ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ) και η ΑΣ.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ.
Δημοτικοί Σύμβουλοι ,μέλος της Τροφωνίου Ακαδημίας η κυρία Νιαβή Βασιλική
ο κύριος Λέτης Στάυρος ως ερασιτέχνης αστρονόμος ο κύριος Βρασίδας Γιαννακόπουλος που είναι Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής και η κυρία Γκικοπούλου Μαρία (Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδειάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε σε όλους τους προσωπικά και τους έδωσε το λόγο για να εκφράσουν και τις δικές τους απόψεις για τον εθελοντισμό που έχει στόχο το περιβάλλον και ζήτησε την δέσμευση τους  και την ενεργή συμμετοχή τους σε αυτή τη δράση.

Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε σε όλους όσους ήταν παρόντες και αυτή ήταν μία αρχή συνένωσης δυνάμεων μόνο για καλό σκοπό.

 

Σίγουρα  οι εθελοντικές ομάδες δρουν εδώ και πολλά χρόνια στη πόλη μας αλλά δυστυχώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμα.

 

Έχω την αίσθηση ότι κάτι νέο γεννήθηκε με αφορμή αυτή την επίσκεψη και ότι η ελιά που φυτεύτηκε τους ένωσε όλους για το καλό του τόπου.

Μια γιορτή λοιπόν ,δείτε πώς φυτεύτηκε το δέντρο της ελιάς στην Έρκυνα.

 

 

Κατά την ελληνική παράδοση, με τη γέννηση ενός παιδιού φυτεύεται μια ελιά. Η ελιά και το παιδί θα μεγαλώσουν ταυτόχρονα και όταν το παιδί θα γίνει 6 χρονών, η ελιά θα δώσει τους πρώτους της καρπούς. Θα μεγαλώσει με την οικογένεια, θα επιζήσει και θα βρίσκεται εκεί πολλές γενιές αργότερα για να θυμίζει τη συνέχιση και την εξέλιξη της ζωής.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024