«Το μετέωρο βήμα στη Μικρασία» την Δευτέρα στη Λιβαδειά

0

Το βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Έκφραση έχει ήδη αρχίσει τις υπέροχες παρουσιάσεις βιβλίων και τις συζητήσεις στο χώρο του για το Χειμώνα του 2019.Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου θα μας παρουσιάσει ο ίδιος ο συγγραφές το βιβλίο του   » Το μετέωρο βήμα στη Μικρασία»  . Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει σε 29 σύντομα και ευσύνοπτα κεφάλαια το πλέον φιλόδοξο εγχείρημα της νεοελληνικής Ιστορίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας  του βιβλίου 

Με όλα τα Εθνικά θέματα που ανακύπτουν συνεχώς ,με το προσφυγικό που μπαίνει ξανά στις ζωές μας ,αλλά με άλλη μορφή,πώς θα μπορέσουμε να αποφασίσουμε την στάση που θα ακολουθήσουμε,αν δεν είμαστε ενημερωμένοι,αν δεν γνωρίζουμε την πραγματική ιστορία .Η γνώση των ιστορικών γεγονότων, που διαμόρφωσαν την σημερινή μας κατάσταση και θα την διαμορφώνουν,είναι η «δύναμή» μας. Όσο για εμάς  άλλο τόσο και για όλες τις χώρες.Ας αφιερώσουμε χρόνο να γνωρίσουμε την ιστορία μας.

Η Σύγχρονη Έκφραση όλα αυτά τα χρόνια με τις παρουσιάσεις βιβλίων που γίνονται η αφορμή συζητήσεων και αναζητήσεων  σας καλεί για ακόμα μια φορά .

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα;

Ο Γιώργος Μικρούδης γεννήθηκε το 1967 και έχει καταγωγή από τη Χίο και τη Μικρά Ασία. Σπούδασε Νομικά, ολοκληρώνοντας τις πτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο του βιβλίου:

 Ο συγγραφέας καταδεικνύει επίσης μια αντίφαση που θεωρεί ότι επικρατεί σε μεγάλη μερίδα του επιστημονικού κόσμου: επικροτείται η ιδιαίτερα παράτολμη (έως το 1917) απόφαση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ κατακρίνεται η διεκδίκηση της περιοχής της Σμύρνης -του μοναδικού σταθερού ανταλλάγματος που προσφέρθηκε για τη συμμετοχή αυτή- και εμφανίζεται ως αυτονόητη η προσάρτηση της Θράκης. Τέλος, αναδεικνύει την έμμεση σύνδεση της Μικρασιατικής Καταστροφής με τις άλλες δύο μεγάλες τραγωδίες, το Κυπριακό και τον Εμφύλιο.

 

 

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση