Έσπασε το ρόδι με τον Τουράμ

Έπρεπε να φτάσουμε στην 9η αγωνιστική για να πανηγυρίσει η Λαμία την πρώτη της νίκηστη Super League 1  – Ο Βραζιλιάνος Τουράμ στο 80′ ήταν ο σκόρερ του χρυσού γκολ για την ομάδα της Ρούμελης Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά από τέσσερις ισοπαλίες πήρε η Λαμία στο γήπεδό της. Στάθηκε καλύτερα από τον […]

5 Νοεμβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Έπρεπε να φτάσουμε στην 9η αγωνιστική για να πανηγυρίσει η Λαμία την πρώτη της νίκηστη Super League 1  – Ο Βραζιλιάνος Τουράμ στο 80′ ήταν ο σκόρερ του χρυσού γκολ για την ομάδα της Ρούμελης

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά από τέσσερις ισοπαλίες πήρε η Λαμία στο γήπεδό της. Στάθηκε καλύτερα από τον Βόλο και επικράτησε με 1-0 χάρις στο τέρμα του Τουράμ στο 80′. Ο άσος των Φαιάκων έφτασε τα 2 γκολ σε 8 συμμετοχές φέτος στην SL1.

ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Η γηπεδούχος Λαμία είχε τον Θεοδωρόπουλο πορτιέρο, άμυνα με Αντέτζο, Πλιάτσικα, Βάντερσον και Σκόνδρα, κέντρο με Μπεχαράνο και Δημούτσο και πίσω από τον Τουράμ στην επίθεση τους Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννη και Καραμάνο. Μάλλον περισσότερο ήταν ένα 4-4-2 με Τουράμ και Καραμάνο μπροστά. Ο φιλοξενούμενος Βόλος είχε κίπερ τον Μελίσσα, άμυνα με Δημόπουλο, Τσίκα, Ντεντάκη και Φεράρι, κέντρο με Μαξ, Τσοκάνη και πιο μπροστά τον Μουνίθ, άκρα με Ζοάο και Τόρες και μπροστά τον Γέντρισεκ.

ΠΡΩΤΗ ΚΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ Α’ ΜΕΡΟΣ

Στο 17ο λεπτό η Λαμία είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Ο Δημούτσος έκανε ένα αρκετά καλό σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα. Στο 22′ ο Τουράμ είχε μία κεφαλιά έξω. Στο 26′ ο Μουνίθ είχε ένα φάουλ ψηλά έξω για την ομάδα του Βόλου. Στο 29′ ο Βόλος ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα στον Γέντρισεκ, φάση την οποία είδε το VAR και δεν έδωσε κάτι. Όπως φάνηκε έπραξε σωστά. Η Λαμία στην συνέχεια πίεσε και άλλο και είχε καλές φάσεις με Τουράμ και Βασιλόγιαννη για να κάνει το 1-0. Η αντίδραση του Βόλου ήταν η μεγάλη χαμένη φάση του Τσοκάνη με κεφαλιά στο 45′.

ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ Β’ ΜΕΡΟΥΣ

Στο 49ο λεπτό ο Καραμάνος έκανε μία κεφαλιά που έβγαλε ο Μελίσσας. Ο ίδιος πορτιέρο έβγαλε και νέα κεφαλιά ένα λεπτό μετά. Δύο μεγάλες επεμβάσεις. Στο 71′ ο Μελίσσας έβγαλε και τετ α τετ του Ρόμανιτς.

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΓΚΟΛ Ο ΤΟΥΡΑΜ ΚΑΙ 1-0 ΣΤΟ 80′

Στο 80ό λεπτό ο Τουράμ ήταν ο λυτρωτής της Λαμίας. Μετά από τρομερή πάσα του Ντελ Πίνο άδειασε τον Τσίκα και με πολύ καλό τελείωμα έκανε το 1-0. Στο 85′ ο Μελίσσας έβγαλε και άλλη φάση για γκολ από τους γηπεδούχους. Το παιχνίδι έληξε με 1-0 υπέρ της Λαμίας.

ΛΑΜΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Βασιλόγιαννης (80′ Σάλιακας), Τουράμ, Ρόμανιτς (89′ Βύντρα) και Καραμάνος (61′ Ντελ Πίνο).

ΒΟΛΟΣ: Μελίσσας, Δημόπουλος, Φεράρι, Ντεντάκης, Τσίκα, Μαξ (61′ Μπαλογιάννης), Τσοκάνης (82′ Μάντζης), Ζοάο Ραφαέλ (69′ Μυστακίδης), Τόρες, Μουνίθ και Γέντρισεκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024