Συνάντηση του Σπύρου Πνευματικού με τον Υφυπουργό Στέλιο Πέτσα για τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά μέσα μαζικής ενημέρωσης συζήτησαν ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Πνευματικός με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του κ. Υφυπουργού. Ο κ. Πνευματικός αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχουν τα περιφερειακά μέσα, έντυπα, ραδιοφωνικά […]

5 Νοεμβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά μέσα μαζικής ενημέρωσης συζήτησαν ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Πνευματικός με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του κ. Υφυπουργού.

Ο κ. Πνευματικός αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχουν τα περιφερειακά μέσα, έντυπα, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά, στην σφαιρική και άμεση ενημέρωση των πολιτών  αλλά και στη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Ο βουλευτής έθεσε στον κ. Πέτσα το ζήτημα των μέτρων ενίσχυσης και αναβάθμισης του περιφερειακού τύπου και, ειδικότερα, την εφαρμογή της υπ’ αρ. 78/2019 ΚΥΑ «Πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης ημερήσιων και εβδομαδιαίων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων» και την ανάγκη διορθώσεων για να μπορέσουν να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες εφημερίδες. Επίσης, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αντίστοιχων προγραμμάτων για τον ηλεκτρονικό τύπο της περιφέρειας.

Ο κ. Πέτσας ενημέρωσε τον κ. Πνευματικό για τη χαοτική κατάσταση που παρέλαβε στο τοπίο της ενημέρωσης, ιδίως για το γεγονός ότι πολλά περιφερειακά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα ενημέρωσης λειτουργούν ακόμα χωρίς άδειες, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να εξαλειφθεί το φαινόμενο.

Όσον αφορά το πρόγραμμα ενίσχυσης του περιφερειακού τύπου, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες, μετά από εξέταση των αιτήσεων που έχουν υποβάλει οι εκδότες του περιφερειακού τύπου, και τον διαβεβαίωσε για την πρόθεση του Υπουργείου να στηρίξει τα περιφερειακά μέσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024