ΕΦΚΑ αγροτών Λαμίας η ερώτηση στη Βουλή του κ.Μουλκιώτη

0

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ και ειδικά της αναπληρώτριας προϊσταμένης , η κεντρική διοίκηση καθώς και προσωπικά ο υπουργός κος Βρούτσης καθώς βέβαια και οι προκάτοχοι του, δεν δείχνουν να συμμερίζονται το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά , οι ασφαλισμένοι του πρώην ΟΓΑ της περιφέρειας ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ καθώς όλοι οι ασφαλισμένοι , προσέρχονται στο συγκεκριμένο κατάστημα για να επιλύσουν πολλές και δύσκολες υποθέσεις τους καθώς όμως και άλλες γραφειοκρατικές ιστορίες του δαιδαλώδους συστήματος της γραφειοκρατίας που καλά κρατεί και στις μέρες μας. 
Άλλη μια παρέμβαση συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργου Μουλκιώτη
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ιωάννη Βρούτση σχετικά με τα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας ΕΦΚΑ Αγροτών με έδρα την Λαμία.
Ο κ. Γ. Μουλκιώτης, στην ομιλία του, περιέγραψε το μέγεθος των δυσλειτουργιών της εν λόγω υπηρεσίας, που καθιστούν αδύνατη την εξυπηρέτηση των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας. Επεσήμανε δε ότι οι απαντήσεις που έχουν δοθεί από το Υπουργείο στο πρόβλημα λειτουργίας του ΕΦΚΑ Αγροτών Λαμίας κρίνονται ανεπαρκείς.
Επιπλέον, τόνισε ότι θα υπάρξει μια περαιτέρω όξυνση των προβλημάτων, με δεδομένες τις ελλείψεις σε προσωπικό σε όλη την Επικράτεια αλλά και την λήξη τον Φεβρουάριο του 2020 του προγράμματος απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς οι οποίοι, ως επί το πλείστον απασχολούνται στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

Ο κ. Βρούτσης απάντησε  ότι το μέλλον δεν αντιμετωπίζεται ούτε με το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΦΚΑ ούτε με καλές πρωτοβουλίες και προσπάθειες και έξυπνες λειτουργικές και οργανωτικές αλλαγές, αλλά με το σύστημα «ΑΤΛΑΣ- ψηφιακή σύνταξη», το οποίο βρίσκεται υπό επεξεργασία.
Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση