Το Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στη Λιβαδειά (Video)

0

Το Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας  επισκέφθηκε την Λιβαδειά την Τρίτη με στόχο να ενημερώσει τους κατοίκους μας για την δράση της και τον τρόπο που μπορούμε να γίνουμε μέλη της.Ο Διευθυντής Γαβριήλ Σακελαρόπουλος ήταν εδώ με την ομάδα του ,ενώ ο Σίμος Μπούρας ως πρώην διευθυντής του Ελληνικού τμήματος τους προλόγισε και τους παρουσίασε στην «Ομάδα Πολιτών Λιβαδειάς για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που είχε πρωτοστατήσει στο να καλέσει τους αντιπροσώπους της Ελληνικής ομάδας της Διεθνούς Αμνηστίας στη πόλη μας.

 

 

Ενημερωθήκαμε ότι ανοιχτό είναι ακόμη και τώρα  το πρόγραμμα  στα σχολεία που θα ενδιαφερθούν και πληρούν τα κριτήρια .
«Εγώ κι Εσύ Μαζί»

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Εγώ κι Εσύ Μαζί», εκ μέρους της Διεθνούς Αμνηστίας για την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, (με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων: Φ.2.1/ΕΧ/145428/Δ7) στοχεύει στην ανάπτυξη της κουλτούρας του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της κατανόησης του σεξουαλικού προσανατολισμού, της ισότητας των φύλων, του προσφυγικού ζητήματος, της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης, μέσα από την υλοποίηση βιωματικών δράσεων για την υπεράσπιση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, σε μαθητές/ριες, εκπαιδευτικούς και γονείς/κηδεμόνες, διαμορφώνοντας ένα πραγματικό δίκτυο στο πλαίσιο του σύγχρονου Ανοικτού και Αειφόρου Σχολείου. Το υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό παρέχεται στα σχολεία ενδιαφέροντος σε ψηφιακή μορφή και βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί από όλα τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως τύπου και απευθύνεται σε όλα τα Σχολεία της Ελληνικής Επικράτειας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εγώ κι Εσύ Μαζί» δίνει τη δυνατότητα στους/στις εκπαιδευτικούς που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα, να παρακολουθήσουν ένα 50ωρο επιμορφωτικό σχήμα Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρέχοντας σχετική πιστοποίηση επιμόρφωσης (50ωρών). Η επιμόρφωση εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020 σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία και τους κατά τόπους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου για την Αειφορία. Προϋποθέσεις και Όροι Συμμετοχής Σχολείων:
• Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια ανεξαρτήτως τύπου/κατηγορίας) από όλη την Ελλάδα
• Κατ’ ελάχιστον συμμετοχή 3 εκπαιδευτικών ανά σχολείο ανεξαρτήτως ειδικότητας
• Ένας/μία από τους/τις εκπαιδευτικούς να έχει μόνιμη θέση στο σχολείο
• Ένας/μία από τους/τις εκπαιδευτικούς να γνωρίζει Τ.Π.Ε.
• Κατ’ ελάχιστον συμμετοχή 55 μαθητών ανά σχολείο (εξαιρούνται τα σχολεία με μικρότερο πληθυσμό μαθητών/ριών)Η τελική επιλογή των σχολείων θα γίνει με αμερόληπτη διαδικασία κλήρωσης από τον φορέα υλοποίησης. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο education@amnesty.org.gr και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2103600628, Μαρία Χατζηνικολάου, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Διεθνής Αμνηστία.

 

Μια ερώτηση από συμπολίτισσα μας έθιξε το θέμα της εκκλησίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πόσο κοινή μπορεί να είναι η πορεία του ρητού «αγαπάτε αλλήλους» με το σκοπό της Διεθνούς Αμνηστίας.

 

Ο Σίμος Μπούρας μας ανέλυσε τι είναι αυτός ο οργανισμός που αποκαλούμε Διεθνής Αμνηστία και η ιστορία του στην Ελλάδα.

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση