«Καινούργια» μεσώ του Πράσινου Ταμείου θα γίνει η Πλατεία Ησαΐα στην Άμφισσα

0
Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής σημείωσε:
«Η Πλατεία Ησαΐα με την ολοκλήρωση των εργασιών θα αποδοθεί στους πολίτες και τους επισκέπτες της Άμφισσας ως ένας χώρος συνάθροισης, υπηρετώντας στο έπακρον το βασικότερο σκοπό της. Ο Δήμος Δελφών έχει ως στόχο την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, καθιστώντας τους προσβάσιμους σε όλους, και υπό τις συνθήκες που απαιτούν ο σεβασμός στο περιβάλλον και τον άνθρωπο».

Την οριστική ένταξη του έργου «Βιοκλιματική Ανάπλαση της Πλατείας Ησαΐα στη Δημοτική Κοινότητα Άμφισσας» αποφάσισε σε τακτική του συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019   το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το έργο εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019» Άξονας 1 «Αστική αναζωογόνηση 2019».

Οι υπηρεσίες του Δήμου Δελφών, στο σύντομο χρονικό διάστημα της νέας θητείας, κατάφεραν να ωριμάσουν το εν λόγω έργο, με την απαραίτητη τροποποίηση των μελετών που απαιτούνται, πετυχαίνοντας τελικά την οριστική ένταξή του προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Οι αλλαγές που έγιναν μάλιστα το καταστούν ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης, βάσει όμως και των ρεαλιστικών οικονομικών δεδομένων της περιόδου που διανύει ο Δήμος.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του εν λόγω προγράμματος κύριος στόχος των παρεμβάσεων είναι η βελτίωση και αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού, καθώς και η αισθητική, λειτουργική, περιβαλλοντική και βιοκλιματική αναβάθμιση των πόλεων. Το έργο της πλατείας Ησαΐα στην Άμφισσα, το οποίο και εγκρίθηκε, είναι συνολικού προϋπολογισμού 576.000,00€, και θα επιχορηγηθεί από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 284.144,00€.

 

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση