Ειδήσεις από την Β. Εύβοια

0
  • Στην οχύρωση των ευάλωτων περιοχών της Β. Εύβοιας προχωρούν οι αρμόδιοι με καθαρισμούς χειμάρρων και ποταμών, όπως οι Ξηριάς, Νηλέας και Κηρές, που στο παρελθόν μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην περιοχή. Όμως αυτοί δεν είναι αρκετοί, γιατί ανάλογοι καθαρισμοί και έλεγχοι πρέπει να γίνουν στον σκεπασμένο χείμαρρο της Τοπικής Κοινότητας Αιδηψού, στο Θερμοπόταμο της Λουτρόπολης και αλλού. Και πάλι κάτι θα υπολείπεται, αφού στους δύο βορεινούς Δήμους της Εύβοιας, πρέπει να παραμείνουν καθαρές όλο το χειμώνα οι είσοδοι διοχέτευσης των ομβρίων υδάτων, να καθαριστούν οι αγωγοί, αλλά και να καταγραφούν σημεία όπου συγκεντρώνονται από κακοτεχνίες έργων λιμνάζοντα νερά, ώστε να δοθούν λύσεις προς αποφυγή ατυχημάτων.
  • Στο φως της δημοσιότητας μια ιδέα που «πλαταίνει» ανάμεσα στους συλλόγους ψαράδων της Βόρειας Εύβοιας, ιδιαίτερα σ’ αυτούς της Λουτρόπολης Αιδηψού και μπορεί να προσθέσει στο κομπόδεμά τους νέα έσοδα. Πρόκειται για τον αλιευτικό τουρισμό σ’ έναν κόλπο όπως ο Βόρειος Ευβοϊκός, πλούσιο σε παραγωγή αλιευμάτων. Κινούμενοι οι ενδιαφερόμενοι στο χώρο του θα μπορούσαν να απολαύσουν την ομορφιά της περιοχής, καθοδηγούμενοι παράλληλα από επαγγελματίες αλιείς στην εκμάθηση του ψαρέματος. Τέλος από τους ίδιους, μέσα από νόμιμες διαδικασίες, θα ήταν δυνατό να δημιουργηθεί στο όρμο των Γιάλτρων μια πελάδα, δηλαδή ένα ξύλινο σπιτάκι πασσαλόπηκτο στη θάλασσα, ώστε οι μαθητευόμενοι να απολαμβάνουν στη συνέχεια τους «κόπους» τους εκεί, μέσα από τοπικές καλομαγειρεμένες συνταγές.
  • Η τράπεζα αίματος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου, σε συνεργασία με το Σταθμό Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας – Κύμης-Καρύστου, προχώρησε σε εθελοντική αιμοδοσία στο χωριό, με το γνωστό σύνθημα «Δίνεις αίμα, δίνεις ζωή». Παράλληλα προσπάθησε να προσελκύσει και νέος αιμοδότες και το πέτυχε, με μια πολύ ωραία αφίσα, στην οποία κυριαρχούσαν ζωγραφιές μικρών μαθητών και συνθήματα ζωής. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας Ανάπτυξης, του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση