Γιορτή στην Λαμία για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδος (φωτογραφικό υλικό)

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα η Λαμία υποδέχτηκε σήμερα 16 Νοεμβρίου στην πλατεία Πάρκου τον νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών. Ο Μητροπολίτης κατέφθασε στην πόλη συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο στις 11 το πρωί,όπου τους υποδέχτηκαν ο τοποτηρητής της Μητρόπολης Φθιώτιδος, Mητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, δεκάδες ιεράρχες της εκκλησίας, οι αρχές της πόλης και μεγάλο […]

16 Νοεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα η Λαμία υποδέχτηκε σήμερα 16 Νοεμβρίου στην πλατεία Πάρκου τον νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών.

Ο Μητροπολίτης κατέφθασε στην πόλη συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο στις 11 το πρωί,όπου τους υποδέχτηκαν ο τοποτηρητής της Μητρόπολης Φθιώτιδος, Mητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, δεκάδες ιεράρχες της εκκλησίας, οι αρχές της πόλης και μεγάλο πλήθος πιστών.

Ο νέος Mητροπολίτης παρέλαβε καταρχήν την αρχιερατική ράβδο από τον κ.κ. Ιγνάτιο και εν συνεχεία ακολούθησε η προσφώνηση του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραϊσκου ο οποίος τον καλωσόρισε στην πόλη της Λαμίας εκθειάζοντας την προσωπικότητα και το έργο του. “Ο ερχομός σας εγκαινιάζει μία καινούργια σελίδα για τον τόπο μας” και συνεχίζοντας είπε: “Έρχεστε να διακονήσετε έναν τόπο ειρηνικό και φιλοπρόοδο. Είμαι βέβαιος ότι θα είστε άξιος συνεχιστής των προκατόχων σας”. Τέλος, του ευχήθηκε η ευχήθηκε η ευλογία του Κυρίου να συνοδεύει την ποιμαντορία του συμπληρώνοντας ότι ο δήμος θα σταθεί αρωγός στο έργο του.

Ο νέος Mητροπολίτης αφού πήρε τον λόγο κάλεσε τους πιστούς να επισκέπτονται την μητρόπολη και πρόσθεσε ότι στα νεανικά του χρόνια ειχε υπηρετήσει την θητεία του στην περιοχή, λέγοντας

 “Έρχομαι και πάλι σαν στρατιώτης του Ιησού Χριστού με την ευχή του πνευματικού μου πατέρα, Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου, για να υπηρετήσω, όχι ως έφεδρος αλλά ως μόνιμος την τοπική μητρόπολη.”

Την υποδοχή παρακολούθησαν επίσης οι κ. Χρήστος Σταϊκούρας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης και πολλοί εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, εν μέσω επευφημιών του πλήθους που φώναζε “άξιος”.

Ακολούθησε πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου έγινε η τελετή ενθρόνισης με τον νέο μητροπολίτη φανερά συγκινημένο.

Το απόγευμα, ο κ.κ. Συμεών, θα επισκεφθεί την μονή Δαμάστας, για να τελέσει τρισάγιο του προκατόχου Νικολάου, όπου βρίσκεται και το μνήμα του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024