«Θα μας αφήσετε στην ίδια τάξη» φωνάζουν οι μαθητές του Λιδωρικίου

0

Έντονη διαμαρτυρία των μαθητών Γυμνασίου Λιδωρικίου – «Θα μας αφήσετε όλους στην ίδια τάξη» λένε στην Υπουργό Παιδείας με επιστολή τους!

Έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία το γεγονός του ότι και μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της εκπαίδευσης των παιδιών τους,αφού με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουμε, ο Φυσικός δεν ήρθε και η Μαθηματικός θα φύγει αύριο με άδεια τοκετού αφού διανύει τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Η Διευθύντρια του σχολείου που μας μίλησε μας ανέφερε ακόμη ότι οι ώρες των Νέων Ελληνικών  είναι οι μόνες που καλύπτονται και αυτό χάρη στις υπερωρίες των υπαρχόντων εκπαιδευτικών κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι καθώς βλέπουν τα παιδιά τους να μην είναι ισάξια ,άλλων περιοχών και να υπολείπονται της εκπαίδευσης που τους αξίζει,όπως σε όλα τα νέα παιδιά της ηλικίας τους.

Οι γονείς και ο Δήμαρχος πρότειναν ακόμη και να βρουν λύση στο ζήτημα στέγασης των καθηγητών και να προσπαθήσουν να βοηθήσουν όσο περισσότερο μπορούν.

Το γεγονός είναι ότι τα άλλα σχολεία ετοιμάζονται για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους  ενώ τα παιδιά του Γυμνασίου του Λιδωρικίου δεν έχουν μπει ακόμα στις τάξεις να κάνουν τα μαθήματα τους,τα μαθηματικά και την φυσική τους.

Το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι για πρώτη φορά και οφείλετε,στην απόφαση του Υπουργείου που το κατάργησε ως δυσπρόσιτο. Έτσι αυτό είχε ως αποτέλεσμα  την υποβάθμιση από 9 σε 6 μόρια. Για να θεωρείται δυσπρόσιτο ένα σχολείο πρέπει να έχει το
ελάχιστο 10 μόρια.Μέσα στα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για μια τέτοια μοριοδότηση είναι η απόσταση από την έδρα του Νομού, το υψόμετρο, συγκοινωνιακές συνθήκες κ.α.
Το  Γυμνάσιο – Λύκειο Λιδωρικίου υποδέχεται μαθητές που προέρχονται από ορεινότερα χωριά που απέχουν ως και 27 χλμ. από το σχολείο τους.

 

 

 

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση