Ειδήσεις από την Βόρεια Εύβοια

0
  • Το «διάβημα» των κατοίκων της Λουτρόπολης Αιδηψού προς τη Δημοτική Αρχή για το Θερμοπόταμο, αφορά τη δημιουργία ενός έργου που θα ξεπηδά μέσα από τις επόμενες δεκαετίες κι όχι αυτές των αρχών του εικοστού αιώνα. Πρόκειται για σύνθετη δημιουργία, με ακάλυπτο ένα μικρό τμήμα του, για αποφυγή ανάπτυξης πληθυσμού, των οχληρών μυζητικών κουνουπιών, αλλά και για καθαριότητα, στο οποίο θα «πρωταγωνιστούν» η ηφαιστειακή πέτρα της πόλης, το ιαματικό νερό, όπως και μια γραμμική πλατεία. Όπου θα περισσεύει η χλωρίδα, με δύο λωρίδες ανόδου-καθόδου, ένθεν κι ένθεν, ήπιας διέλευσης των οχημάτων, πλούσιο φωτισμό και τεράστια πεζοδρόμια, για να απολαμβάνουν το χώρο ντόπιοι επισκέπτες. Φυσικά οι κατασκευές με κυβόλιθους, για να προλαμβάνονται μεγάλες ζημιές. Ακόμη και με χώρους παρκινγκ , πολύ κοντά στα έργα ανάπλασης του Θερμοποτάμου, στη Λαϊκή και στη θέση «Ελλάς».
  • Ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διαρκές, αφού κάθε χρόνο ταλανίζει μαθητές και γονείς του Γενικού Λυκείου Αιδηψού, είναι η έλλειψη καθηγητών σημαντικών ειδικοτήτων. Θα λέγαμε, περίπου το μισό διάστημα των μαθημάτων, κάθε σχολικού έτους. Πέρυσι μάλιστα και μετά από κατάληψη δεκαπέντε ημερών, οι ελλείψεις καλύφθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου. Εφέτος οι διδακτικές ώρες που χάνονται, αφορούν καθηγητές κοινωνιολογίας, Φυσικής, Χημείας και Πληροφορικής, ενώ βαδίζουμε ολοταχώς για την ίδια κατάσταση… έγγραφο διαμαρτυρίας από το ΔΣ και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Αιδηψού, Σταυρούλα Σπίτσα, έχει αποσταλεί προς όλους τους εμπλεκόμενους και ασφαλώς στο υπουργείο Παιδείας. Θα ακολουθήσει ραντεβού με το τελευταίο, ως έσχατη κίνηση για τη λύση του προβλήματος. Βεβαίως οι αγωνιώντες γονείς αποτρέπουν μέχρι σήμερα την κατάληψη του ΓΕΛ Αιδηψού, από τους αγανακτισμένους γονείς.
  • Συνέχεια παραστάσεων από την Θεατρική Σκηνή Ιστιαίας – η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου – με την κωμωδία «Πάπια με πετροκέρασα», στο γνωστό χώρο των Εργατικών Κατοικιών, στην έδρα του Δήμου. Η παράσταση είναι για ανηλίκους, ακατάλληλη. Τώρα η είσοδος των θεατρόφιλων στο χώρο, να το τονίσουμε, είναι ελεύθερη. Φυσικά αφού ο θεατρικός κύκλος «άνοιξε» το πρόγραμμα εφεξής διαμορφώνεται με τρεις παραστάσεις κάθε βδομάδα, Τετάρτη-Σάββατο-Κυριακή, στις 7:30 το βράδυ, μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου. Τέλος επειδή είναι γνωστή η προσφορά της θεατρικής σκηνής Ιστιαίας στην περιοχή, να ασχοληθούμε λίγο και με την αφαιρετική αφίσα των παραστάσεων. Για την τελευταία ο θεατρόκοσμος της Βόρειας Εύβοιας, έχει μόνο καλά λόγια…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση