285 Νέοι Αγρότες καταρτίζονται στην Νέα Αρτάκη από τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»

0

Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμα και διεξάγονται τα δύο επόμενα σε Νέα Αρτάκη και Νέο Πύργο Ωρεών.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο Πρόγραμμα Κατάρτισης Νέων Αγροτών της 1ης και 2ης Πρόσκλησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (2004-2020) που διοργανώνει στην Εύβοια ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» στο Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Νέας Αρτάκης. Η κατάρτιση γίνεται στην Αίθουσα Διδασκαλίας του Κέντρου στην Νέα Αρτάκη θα διοργανωθούν και σε άλλους Δήμους της Εύβοιας για να μην μετακινούνται οι καταρτιζόμενοι νέοι Αγρότες στην Νέα Αρτάκη. Την ευθύνη της διοργάνωσης των Προγραμμάτων για την Εύβοια έχει η Υπεύθυνη του Κέντρου Δήμητρα Νέας Αρτάκης κ. Ελένη Πινακούλα η οποία σε συνεργασία με τους Δήμους της Εύβοιας και τους ίδιους τους καταρτιζόμενους καθώς και με τους εκπαιδευτές.

Κατορθώνοντας όλα αυτά τα χρόνια να γίνεται η κατάρτιση όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον τόπο των νέων αγροτών έτσι ώστε να διευκολύνονται στην παρακολούθησή τους, παράλληλα όμως να παρέχεται υψηλού επιπέδου κατάρτιση η οποία άλλωστε είναι αναγκαία προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση των αγροτικών ή κτηνοτροφικών επιχειρηματικών σχεδίων.

. Σημειώνεται ότι μόνο στην Εύβοια, με πρωτοβουλία μας, διεξάγονται Προγράμματα σε όλο τον νομό και όχι μόνο στην έδρα του Κέντρου στην Νέα Αρτάκη.

Την τρέχουσα περίοδο, έως το 2021 θα καταρτιστούν συνολικά 285 Νέοι Αγρότες στην Εύβοια εκ των οποίων οι 195 σε προγράμματα Φυτικής παραγωγής, οι 54 σε προγράμματα Ζωικής παραγωγής και 36 σε Μικτής Παραγωγής, θα διεξαχθούν στο Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Νέας Αρτάκης, στους Δήμους Ιστιαίας Αιδηψού, Μαντουδίου Λίμνης Αγ. Άννας, Κύμης Αλιβερίου και Καρύστου

Στα προγράμματα κατάρτισης (που ξανάρχισαν από το 2012 στην Νέα Αρτάκη) διδάσκουν πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ενηλίκων με ειδίκευση στις γεωτεχνικές επιστήμες, στη διοίκηση επιχειρήσεων και στα οικονομικά. Σε κάθε πρόγραμμα διάρκειας 25 εκπαιδευτικών ημερών περιλαμβάνονται και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε αγροτικές ή κτηνοτροφικές παραγωγικές μονάδες της περιοχής έτσι ώστε να έχουν άμεση επαφή οι καταρτιζόμενοι με τις καλές πρακτικές των ευβοϊκών επιχειρήσεων που διακρίνονται στον πρωτογενή τομέα και στην μεταποίηση των αγροκτηνοτροφικών προϊόντων. Η συνεργασία, συμπαράσταση και υποστήριξη στην κατάρτιση από αυτούς τους επιχειρηματίες είναι σημαντική και η Υπεύθυνη του Κέντρου Δήμητρα Νέας Αρτάκης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της.

Μετά το πέρας της κατάρτισης οι Νέοι Αγρότες λαμβάνουν σχετική Βεβαίωση Σπουδών. Το πρώτο πρόγραμμα Φυτικής Παραγωγής ολοκληρώθηκε στις 19 Νοέμβρη ενώ την επομένη ξεκίνησε στη Νέα Αρτάκη Ζωικής παραγωγής το δεύτεροι πρόγραμμα. Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου ξεκίνησε και στο Δήμο Ιστιαίας επίσης Πρόγραμμα Φυτικής παραγωγής που διεξάγεται στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νέου Πύργου με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού και της Κοινότητας Νέου Πύργου.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση