,

Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας για τα αδέσποτα ζώα στην πόλη της Λιβαδειάς

Η αγάπη για τα ζώα είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει ως ανθρώπους. Όπως φέρεσαι στο σκυλί σου δείχνει και τι άνθρωπος είσαι,καθώς και το βλέμμα του σκυλιού σου,αν έχεις σκύλο,δείχνει πόσα όμορφα περνάει το χρόνο του μαζί σου ή πόσο το ταλαιπωρείς ,χωρίς λέξεις,μόνο με ένα βλέμμα. Ακόμη τα ζώα και ειδικά τα σκυλιά θυμούνται,θυμούνται […]

15 Νοεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Η αγάπη για τα ζώα είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει ως ανθρώπους.

Όπως φέρεσαι στο σκυλί σου δείχνει και τι άνθρωπος είσαι,καθώς και το βλέμμα του σκυλιού σου,αν έχεις σκύλο,δείχνει πόσα όμορφα περνάει το χρόνο του μαζί σου ή πόσο το ταλαιπωρείς ,χωρίς λέξεις,μόνο με ένα βλέμμα.

Ακόμη τα ζώα και ειδικά τα σκυλιά θυμούνται,θυμούνται αν τα κλώσησες,αν τα χτύπησε κάποιο αυτοκίνητο και παθαίνουν εμμονή με όσα αυτοκίνητα βλέπουν με αυτό το χρώμα,με κάποιους ανθρώπους.Το μόνο τους “όπλο” το γάβγισμα τους,για να δηλώσουν την διάθεση τους.

Σε μια κοινωνία πολιτισμένη  πρέπει να ασχολούμαστε με τα ζώα,όχι μόνο με αυτά που λέμε ότι μας ανήκουν. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε δικλείδες ασφαλείας για την προστασία τους και την ευζωία τους και να τις τηρούμε όλοι.Θα πρέπει να μετριάσουμε τα υπέρ και τα κατά  και σύμφωνα με τις αποφάσεις που θα λάβουμε θα χαρακτηριστούμε ανάλογα.

Για ένα είμαι σίγουρη.

Το σκυλί για να σε δαγκώσει,δεν είχε πρόθεση,ή πεινάει η κάποιος το έχει χτυπήσει,αυτό πρέπει να καταλάβουμε.Τα ζώα είναι άμοιρα ευθυνών.

Οι υπεύθυνοι ήμαστε εμείς για να βρούμε λύση στα προβλήματα τους και να τους τι δώσουμε. Όχι να διατυπώνουμε το ότι με δάγκωσε ο σκύλος,το ζώο δεν φταίει και ούτε γίνεται τίποτε με το να διατυπώνουμε και μόνο, ότι τα ζώα είναι πολλά,είναι σε αγέλες,κινδυνεύει κόσμος,κινδυνεύουν παιδιά και πολλά άλλα τέτοια.Το να διατυπώνουμε και μόνο όλη αυτή την κατάσταση δεν βοηθάει.Ο ρόλος μας είναι, να “σηκώσουμε τα μανίκια” και να βοηθήσουμε και να υλοποιήσουμε την λύση που έχει αποφασιστεί σε κάθε κοινωνία με στόχο να εξαλειφθεί αυτό το γεγονός κάποτε.

Να η ευκαιρία μας.Ας συμμετάσχουμε στις εκλογές του φιλοζωικού συλλόγου Λιβαδειάς που γίνονται το Σάββατο το απόγευμα.Ας ενισχύσουμε ένα σύλλογο που ασχολείται με ένα μεγάλο πρόβλημα της πόλης μας.Ας πάρουμε θέση και όσοι,που ήταν πάρα πολλοί, “έκλαιγαν” στο facebook για την άτυχη μοίρα των αδέσποτων ζώων στην πόλη μας,ας έρθουν να ψηφίσουν.Και κατά κανόνα θα έπρεπε και ας φαίνεται παρατραβηγμένο,όσοι είναι μέλη του συλλόγου να έχουν “δικαίωμα να ομιλούν”,Βεβαίως όλοι έχουμε μαι γενικότερη άποψη. Αλλά γνώμη θα πρέπει να έχει αυτός που έχει έστω γραφτεί στο σύλλογο και έχει ψηφίσει. Έχει ασχοληθεί δηλαδή με το θέμα των ζώων στην πόλη του,έστω και λίγο,αν μόνο τόσο μπορούσε,αλλά έστω είχε την διάθεση για λύση του προβλήματος.

Τα ζώα δεν είναι “άμοιρα” ή  αφημένα, όταν εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΕΚΛΟΓΕΣ
Καλούμε τα μέλη του συλλόγου “Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς” και όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως νέα μέλη, στη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής που θα διεξαχθούν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 6 μ.μ. στο Παλαιό Δημαρχείο Λιβαδειάς (κεντρική πλατεία).

Τα μέλη που ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα για τα δύο σώματα, ΔΣ και ΕΕ, μπορούν να το δηλώσουν μέχρι την Τετάρτη 13/11 με μήνυμα στη σελίδα https://m.facebook.com/ethelontesfilozooilivadeias/?ref=bookmarks

Δικαίωμα ψήφου και υποψηφιότητας έχουν τα ταμειακώς ενήμερα μέλη και η συνδρομή μπορεί να καταβληθεί κατά την προσέλευση στη Γενική Συνέλευση.
Εγγραφή νέου μέλους: 5€
Ετήσια συνδρομή: 10€

Σας περιμένουμε όλους!

Τα μέλη του ΔΣ

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς Ηλίας Αντωνόπουλος μας  δήλωσε :

“Tην ανάγκη που έχει ο σύλλογος για την ενεργή συμμετοχή του κόσμου με σκοπό την ενίσχυση του φιλοζωικού έργου,όσο γίνεται περισσότερο”.

Να σημειώσουμε εμείς ότι τα μέλη του συλλόγου που είναι ταμειακώς εντάξει είναι περίπου 20.

Σε μία πόλη 21.000 κατοίκων όσοι ασχολούνται δυναμικά με το φιλοζωισμό είναι περίπου 20 και βεβαίως κάποιοι που βοηθούν όταν υπάρχει ανάγκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024