Ειδήσεις από την Β. Εύβοια

Στην έδρα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στη Λάρισα, βρέθηκε κλιμάκιο εμπλεκομένων με την υγεία στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, αποτελούμενο από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Ανδρέα Τοούλια, τον πρόεδρο του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας-Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Τατάκη και τον διευθυντή του ΚΥ, Ξενοφώντα Αποστολόπουλο, οι οποίοι συναντήθηκαν με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς, Φώτη Σερέτη. Τα κέρδη απ’ […]

20 Νοεμβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

  • Στην έδρα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στη Λάρισα, βρέθηκε κλιμάκιο εμπλεκομένων με την υγεία στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, αποτελούμενο από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Ανδρέα Τοούλια, τον πρόεδρο του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας-Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Τατάκη και τον διευθυντή του ΚΥ, Ξενοφώντα Αποστολόπουλο, οι οποίοι συναντήθηκαν με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς, Φώτη Σερέτη. Τα κέρδη απ’ αυτή τη συνάντηση ήταν αρκετά κι αναφέρονται φυσικά, σε θέματα που απασχολούν το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Μένοντας στα τρία κυριότερα, να αναφέρουμε, την απαραίτητη στελέχωσή του με επιστημονικό δυναμικό, όπως αυτή αναφέρεται στο οργανόγραμμα, την άριστη λειτουργία το επόμενο διάστημα του Νοσοκομείου Χαλκίδας, που επιτέλους πρέπει να αλλάξει ρότα με σημαντικά βέβαια οφέλη και για το ΚΥ Ιστιαίας, αλλά και το κονδύλι των 120 χιλιάδων ευρώ, έτσι λένε οι πρώτες μας πληροφορίες, για τη λύση των οικοδομικών προβλημάτων του Κέντρου Υγείας, που ταλανίζουν το προσωπικό και τους ασθενείς της Βόρειας Εύβοιας.
  • Μεγάλο πρόβλημα για το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων και οι επιθέσεις που κατά καιρούς έχουν σημειωθεί σε πολίτες στην έδρα του Δήμου, τη Λουτρόπολη κ.α., αλλά και σε αμνοερίφια στον Αγιόκαμπο. Οι προσπάθειες τώρα των οργανωμένων ή μη ζωόφιλων δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ στον ίδιο παρανομαστή βρίσκονται κι αυτές του Δήμου, για το συγκεκριμένο ζήτημα που η λύση του, να το τονίσουμε, απαιτεί σημαντικά κονδύλια. Ίσως η απάντηση στην ερώτηση να είναι η διαδημοτική συνεργασία – αναφερόμαστε στο Δήμο Λίμνης, Μαντουδίου, Αγίας Άννας – με τη δημιουργία ενός αλσυλλίου για ζώα, μετά από σχετική μελέτη και υποβολή αυτής για χρηματοδότηση σε κάποιο πρόγραμμα. Τα δύο δημοτικά συμβούλια, φυσικά, έχουν το λόγο για τις τελικές αποφάσεις.
  • Έκδηλα τα συναισθήματα χαράς στην κοινωνία του Αγίου Γεωργίου Λιχάδας, για το αλιευτικό καταφύγιο, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, από την Περιφέρεια Στερεάς, αλλά παράλληλα κι ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη, Φάνη Σπανό, γιατί ήταν συνεπέστατος στην δέσμευσή του προς τους κατοίκους, της πάλαι ποτέ Κοινότητας.
  • Ολοκληρώθηκε από το Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς, Φώτη Σερέτη, η κρίση ιατρού-χειρούργου, ώστε σύντομα να αναλάβει τα καθήκοντά του στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Έτσι «πιάνουν τόπο» όλες οι προσπάθειες των εμπλεκομένων στη υγεία της περιοχής και βέβαια του προέδρου στο Σύλλογο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρου Τατάκη, ο οποίος ευχαριστεί θερμά τον Φώτη Σερέτη, για την κατανόησή του στα προβλήματα του Κέντρου Υγείας. Φυσικά ο ΣΚΑΠΑ συνεχίζει τις προσπάθειές του για την υγεία στην περιοχή και σειρά πήρε έτσι η αιμοδοσία με την φιλοξενία κατά την διάρκειά της παιδιών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, στα οποία πρόσφερε διάφορα δώρα. Ο λόγος; Η επίτευξη του σκοπού, από την παιδική ακόμα ηλικία, οι πολίτες της χώρας μας να αντιληφθούν την αξία του συνθήματος: «Δίνεις αίμα, δίνεις ζωή», χωρίς φόβο για την διαδικασία της προσφοράς του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024