Η γέννηση των αστεριών – ομιλία στην Λιβαδειά

Η πρώτη ομιλία από τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας θα γίνει στην Λιβαδειά στις 30 Νοεμβρίου.Με αφορμή την Αυγουστιάτικη παρακολούθηση των αστεριών που προσέλκυσε πάρα πολύ κόσμο προχωράει στο επόμενο βήμα που είναι η ανάλυση αυτόν των φαινομένων.Μια ομιλία από το κ. Λέτη φυσικού της περιοχής Λιβαδειάς, που θα μας εξηγήσει τα αστέρια το πως […]

25 Νοεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Η πρώτη ομιλία από τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας θα γίνει στην Λιβαδειά στις 30 Νοεμβρίου.Με αφορμή την Αυγουστιάτικη παρακολούθηση των αστεριών που προσέλκυσε πάρα πολύ κόσμο προχωράει στο επόμενο βήμα που είναι η ανάλυση αυτόν των φαινομένων.Μια ομιλία από το κ. Λέτη φυσικού της περιοχής Λιβαδειάς, που θα μας εξηγήσει τα αστέρια το πως γεννήθηκαν και την ζωή τους στο σύμπαν.

Μία ιστορία με απλούς όρους κατανοητή από όλους και από μικρά παιδιά που θα έχει και παρουσίαση διαφανειών μέσω projector, θα μας μάθει πώς ταξιδεύουν τα άστρα τόσα χρόνια.

Μια ανοιχτή ομιλία που θα απαντήσει και σε ερωτήσεις για να καταφέρει να μας φέρει περισσότερο κοντά σε αυτό που ονομάζουμε αστροφυσική και αστρονομία.

 

Αγαπητοί φίλοι, το Σάββατο 30/11 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας στη Λιβαδειά με μια διπλή αστρονομική ομιλία!

Αρχικά, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Λέτης Σταύρος θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα “Περί Αστέρων (η γέννηση & η ζωή τους)”. Στη συνέχεια ο κ. Λιώρης Παναγιώτης, μέλος του ΔΣ, θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη ομιλία με τίτλο “Αστερισμοί του Χειμωνιάτικου ουρανού”.

Η εκδήλωση είναι φυσικά ανοιχτή για όλους και κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Επίσης, θα θέλαμε να τονίσουμε πως απευθύνεται και σε αρχάριους στον χώρο της Αστρονομίας, επομένως αποτελεί μια πολύ καλή αρχή για όποιον κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο αυτόν!

Τόπος συνάντησης: Χώρος Τέχνης & Πολιτισμού, Δωδεκανήσου 5, Λιβαδειά

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο 6948519713

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024