Κινήσεις που ζαλίζουν

Είναι απορίας άξιο τι συμβαίνει σήμερα στις εκλογές της ΠΕΔ Στερεάς. Από τη μια μεριά έχουμε τον συνδυασμό του κ. Σουλιώτη, ο οποίος στηρίζεται σε εκλεγμένα στελέχη της και από την άλλη έχουμε τον συνδυασμό του κ. Μπουραντά, παλαιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο συμμετέχει η δήμαρχος Χαλκιδέων και στέλεχος της ΝΔ, Έλενα Βάκα. Μάλιστα […]

10 Νοεμβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Είναι απορίας άξιο τι συμβαίνει σήμερα στις εκλογές της ΠΕΔ Στερεάς. Από τη μια μεριά έχουμε τον συνδυασμό του κ. Σουλιώτη, ο οποίος στηρίζεται σε εκλεγμένα στελέχη της και από την άλλη έχουμε τον συνδυασμό του κ. Μπουραντά, παλαιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο συμμετέχει η δήμαρχος Χαλκιδέων και στέλεχος της ΝΔ, Έλενα Βάκα. Μάλιστα την κα Βάκα είχε σθεναρώς υποστηρίξει προεκλογικά ο νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Πέτρος Ποδάρας. Να μην αναφέρουμε το παρασκήνιο που σημειώθηκε μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου και τις παρεμβάσεις που έγιναν για να καταφέρει επιτέλους να πάρει τη νίκη.

Η Έλενα Βάκα, για χρόνια διεκδικούσε πρωταγωνιστικό ρόλο στα τεκταινόμενα της φιλελεύθερης παράταξης. Μάλιστα εκτιμούμε ότι η παρουσία της σε ψηφοδέλτιο που έχει επικεφαλής τον παλαιό αυτοδιοικητικό και με μεγάλη εμπειρία βέβαια, Θανάση Μπουραντά, ο οποίος όμως προέρχεται από την Εύβοια, δημιουργεί πονοκέφαλο διαχείρισης σε κάποιον άλλο που προέρχεται από την Εύβοια και προσπαθεί να εξισορροπήσει τα πράγματα και που σε στήριξε προεκλογικά.

Κάποια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσουν ορισμένοι ότι όταν ανήκεις σε κάποιο κόμμα και στηρίζεσαι σ’ αυτό για την ανέλιξή σου, δεν αποτελεί δικαιολογία ότι η αυτοδιοίκηση δεν έχει κομματική ταμπέλα. Είναι βεβαίως έτσι, αλλά όταν καταλαμβάνεις τη θέση χωρίς να την χρησιμοποιείς. Μην ξεχνάμε ότι η πολιτική έχει κάποιους κανόνες δεοντολογίας.

Κατά τα άλλα καλή επιτυχία σε όλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ