Ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου και της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λαμία (φωτο)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λαμία. Με την πρέπουσα λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους Επισήμων και πιστών,  εορτάσθηκε η Μεγάλη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολή μας. Ημέρα κατά την οποία εορτάζουν οι  Ένδοξες Ένοπλες δυνάμεις της Πατρίδος μας. […]

22 Νοεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λαμία.

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους Επισήμων και πιστών,  εορτάσθηκε η Μεγάλη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολή μας. Ημέρα κατά την οποία εορτάζουν οι  Ένδοξες Ένοπλες δυνάμεις της Πατρίδος μας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών το πρωί της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου ανηφόρισε στο Ιστορικό Κάστρο της πόλεως Λαμίας, όπου στους πρόποδές του στέκει στους αιώνες από το 1762 ο Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, η Παναγία Αρχοντική όπως ονομάζεται, ο οποίος αποτελούσε τον πρώτο Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών πλαισίωσαν στην Θεία Λειτουργία ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ο Αρχιερατικός Λαμίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτης Σερέτης, ο Ιδιαίτερος Γραμματεύς της Πρωτοσυγκελλίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημήτριος Μανώλης, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Δημήτριος Ατματζίδης, ο Ιερολ. Αρχιδιάκονος π. Ευστάθιος Κατόπης και ο Ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Πολυζώης.

Τους θαυμασίους ύμνους της Εορτής και της Θείας Λειτουργίας απέδωσαν θαυμάσια οι δύο Βυζαντινοί χοροί του Μητροπολιτικού Ναού υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Μαντέ εκ δεξιών και του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

 

Στην συνέχεια εν πομπή Κλήρου, Αρχόντων και Λαού πραγματοποιήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας επιμνησμόσυνη δέηση, ενώπιον του Ανδριάντος του Αγνώστου Στρατιώτου στην Πλατεία Πάρκου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους Επισήμους.

Τέλος ο Ποιμενάρχης μας επισκέφθηκε την Λέσχη Αξιωματικών της Λαμίας, όπου παρεκάθισε σε μια σεμνή δεξίωση, η οποία πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του ΚΕΥΠ Λαμίας.

Κατά την διάρκεια της δεξιώσεως ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Αρίστος Περρής, προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε για την τιμητική και ευλογητή παρουσία του στον Εορτασμό και επί τη Ενθρονίση του στον Ιστορικό Θρόνο της Φθιώτιδος, του επέδωσε το τιμητικό έμβλημα του Υλικού Πολέμου, συνοδευόμενο με τις εγκάρδιες ευχές για μια Υγιή, μακρά και πολύκαρπη Αρχιερατεία, απάντων των Επισήμων αναφωνούντων το ΑΞΙΟΣ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Σεπτεμβρίου 2023