Θα κινηθεί δικαστικά το Σωματείο Εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδος για την διαγραφή από το ΕΚΛ μέλους του

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  Ε Ν Ω Σ Η  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ       Άγιος Νικόλαος 04 Νοεμβρίου  2019 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Συναδέλφισσες – φοι, Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με θέμα «Λήψη απόφασης για την καταχρηστική και παράνομη διαγραφή εκλεγμένου αντιπροσώπου του Σωματείου Ένωση (Καραλή Χρήστο ) από […]

6 Νοεμβρίου 2019

του/της Newsroom

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  Ε Ν Ω Σ Η  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ
      Άγιος Νικόλαος 04 Νοεμβρίου  2019

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες – φοι,
Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με θέμα «Λήψη απόφασης για την καταχρηστική και παράνομη διαγραφή εκλεγμένου αντιπροσώπου του Σωματείου Ένωση
(Καραλή Χρήστο ) από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς (ΕΚΛ)».
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν κατά πλειοψηφία είναι οι εξής:
1) Να κινηθεί δικαστικά το Σωματείο μας ενάντια στην πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΛ, καθώς σύμφωνα με τους νομικούς μας συμβούλους, μια τέτοια κίνηση ωμής παρέμβασης στα εσωτερικά μας ζητήματα είναι αντικαταστατική, απαράδεκτη και θυμίζει άλλες εποχές .
Το μόνο αρμόδιο όργανο που μπορεί να διαγράψει αντιπρόσωπο, είναι το σωματείο από το οποίο εκλέγεται και όχι το ΕΚΛ.
2) Να κληθεί στον χώρο του Σωματείου μας η εκτελεστική γραμματεία του ΕΚΛ και προσωπικά ο πρόεδρος  ώστε να μας δώσει εξηγήσεις, με ποιο δικαίωμα παρενέβει στα εσωτερικά μας και διαγράφει αντιπρόσωπο χωρίς να έχει δικαιοδοσία και χωρίς έστω και μια τυπική ενημέρωση του Δ.Σ.
3) Παγώνει την οικονομική συνδρομή του Σωματείου Ένωση προς το ΕΚΛ, μέχρι να παρθεί οριστική απόφαση του Δικαστηρίου.
Συναδέλφισσες – φοι, το Σωματείο μας είναι το μεγαλύτερο και πλέον ιστορικό του νομού, που ανεξαρτήτως διοίκησης, με τους διαχρονικούς του  αγώνες, έχει γίνει παράδειγμα συνδικαλιστικής δράσης Πανελληνίως. Εάν νομίζει ο πρόεδρος του ΕΚΛ ότι μπορεί να κάνει ότι έκανε στο δικό του σωματείο, διαγράφοντας αντιπρόσωπο επειδή δεν συμφωνούσε μαζί του (Καρβούνης) και ο οποίος κινήθηκε δικαστικά και δικαιώθηκε τελεσίδικα, θα του πούμε ότι είναι γελασμένος.
Το σωματείο Ένωση έχει το σεβασμό όλης της Ελλάδος και δεν θα επιτρέψει σε κανένα πρόεδρο, που αμφιβάλουμε αν έχει κάνει έστω μια γενική συνέλευση στον χώρο του, να παίρνει αποφάσεις για εμάς ενάντια στο καταστατικό και τις αρχές μας.
Δεν εκχωρούμε σε κανένα το δικαίωμα να απαξιώνει το θεσμό του Σωματείου μας και να ακυρώνει τη βούληση του Σώματος όπως αυτή εκφράζεται κάθε φορά μέσα από τη νόμιμη εκλογική διαδικασία.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΘΥΜΙΟΥ Η                        ΚΑΡΑΛΗΣ Χ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024