Ειδήσεις της Στερεάς σε τίτλους

Το κυριότερο μήνυμα του διαχρονικού συμβόλου της ενότητας των Ελλήνων, του Γοργοπόταμου, είναι ότι το γένος μας πρέπει σήμερα να μεγαλουργήσει για να δικαιώσει αυτούς που θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Όμως ο Γοργοπόταμος έφερε στο φως και την ατέλειωτη προσπάθεια του Βασίλη Πριόβολου, του γνωστού καπετάν Ερμή, για να αναδείξει την Εθνική Αντίσταση. Από τους […]

2 Δεκεμβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

  • Το κυριότερο μήνυμα του διαχρονικού συμβόλου της ενότητας των Ελλήνων, του Γοργοπόταμου, είναι ότι το γένος μας πρέπει σήμερα να μεγαλουργήσει για να δικαιώσει αυτούς που θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Όμως ο Γοργοπόταμος έφερε στο φως και την ατέλειωτη προσπάθεια του Βασίλη Πριόβολου, του γνωστού καπετάν Ερμή, για να αναδείξει την Εθνική Αντίσταση. Από τους επιγόνους βέβαια, με πρώτο και καλύτερο τον Κώστα Μπακογιάννη. Φυσικά και μνήμες, όπως αυτή της δεκαετίας του ΄80, στο περίπτερο του Αγίου Λουκά Λαμίας, με την ιστορική χειραψία Θρασύβουλου Τσακαλώτου και Μάρκου Βαφειάδη, παρόντων του Ανδρέα Παπανδρέου και Καπετάν Ερμή. Μπορεί ο τελευταίος να έφυγε από τη ζωή, όμως η σκιά του γέμισε τη δοξασμένη περιοχή κι εφέτος…
  • Ενισχύεται με γιατρούς το Νοσοκομείο Καρπενησίου. Αυτό ανέφερε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς, Φώτης Σερέτης, στη διήμερη επίσκεψή του στο Καρπενήσι.
  • Το Πάντα Βρέχει και το αδελφάκι του Μικρό Πάντα Βρέχει, αποτελούν τους σημαντικότερους προορισμούς για τους Ισραηλίτες, στην Ευρυτανία.
  • Το Ειδικό Σχολείο Άμφισσας εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς. Ώριμη η μελέτη, που κατέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος.
  • Επιτυχημένη η Ημερίδα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, από το Σύλλογο Γυναικών Αγίου Νικολάου Ζαγαρά, σε συνεργασία με την Π.Ε. Βοιωτίας.
  • Η αλλαγή του καιρού, τις επόμενες ημέρες. Οδηγεί σε επαγρύπνηση τους αρμόδιους της Πολιτικής Προστασίας, στη Φθιώτιδα. Συνεχή ενημέρωση αυτής κι επαφές με αστυνομία, Πυροσβεστική και Δήμους.
  • Κατασκευή νέου αντλιοστασίου λυμάτων στο Μαντούδι, λόγω καταστροφής του υφιστάμενου, από την θεομηνία «Ζορμπάς».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024