FERRO΄:  H ελληνική εταιρία που ταξιδεύει την ελληνική γεύση σε ολόκληρο τον κόσμο

Η Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιεία FERRO’ γράφει ιστορία στα ελληνικά αρτοσκευάσματα   για περισσότερο από έναν αιώνα! Ήταν στις αρχές του 1900 όταν ο παππούς Σταμάτης Ρεμούνδος έψησε τα πρώτα αρτοσκευάσματα  σε έναν μικρό ξυλόφουρνο στην Άνδρο….. Κάπως έτσι ξεκίνησε ένα  ταξίδι στη γεύση και την ποιότητα. Με εφόδιο τις αγνές, παραδοσιακές συνταγές, με την ψυχή γεμάτη […]

4 Δεκεμβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιεία FERRO’ γράφει ιστορία στα ελληνικά αρτοσκευάσματα   για περισσότερο από έναν αιώνα!

Ήταν στις αρχές του 1900 όταν ο παππούς Σταμάτης Ρεμούνδος έψησε τα πρώτα αρτοσκευάσματα  σε έναν μικρό ξυλόφουρνο στην Άνδρο….. Κάπως έτσι ξεκίνησε ένα  ταξίδι στη γεύση και την ποιότητα. Με εφόδιο τις αγνές, παραδοσιακές συνταγές, με την ψυχή γεμάτη αγάπη και μεράκι, με τόλμη και αποφασιστικότητα, ανοίγει ο φούρνος στην αστική Αθήνα του ΄20 κερδίζοντας και τους πιο απαιτητικούς της γεύσης.

Σχεδόν έναν αιώνα μετά, οι αξίες παρέμειναν ίδιες: εξαιρετικές πρώτες ύλες, αυθεντικές ελληνικές συνταγές, πνεύμα καινοτομίας, αγάπη και μεράκι, δημιουργούν απίθανα αρτοσκευάσματα για σνακ, συνοδευτικά γευμάτων ή  επιδόρπιο, σε παραδοσιακές αλλά και gourmet γεύσεις.

Ποικιλία Kριτσινιών, Mπισκότων Digestive, Cookies, Γαλλικές Καρδιές, Wafer Rolls, είναι μερικά από τα προϊόντα που χαρίζουν γευστική απόλαυση σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η FERRO’, η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που τυποποίησε το Kριτσίνι, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Παραμένει όμως σταθερή στην ελληνικότητά της, διατηρώντας μία υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής   στη Λαμία,  προσφέροντας εργασία στην τοπική κοινωνία, ενώ  ταξιδεύει με τις γεύσεις της σε πάνω από 30 χώρες, σε Ευρώπη, Αμερική και Aσία, συνεργαζόμενη μεταξύ των άλλων με σημαντικούς λιανέμπορους και διανομείς.

Προϊόντα της έχουν βραβευτεί στο εξωτερικό, όπως στην Γερμανία τα Wafer Rolls (German Agricultural Society) και στην Γαλλία τα Κριτσίνια με χαμηλά λιπαρά (SIAL Paris).  Οι εξαγωγές της  αποτελούν πάνω από το 70% του συνολικού κύκλου εργασιών της, ο οποίος μάλιστα παρουσίασε αύξηση της τάξης του 47% το 2018 έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Κατανοώντας την ανάγκη αλλά και το δικαίωμα στο φαγητό εκατοντάδων συνανθρώπων μας, η εταιρία FERRO’  προσφέρει σε φορείς και ιδρύματα συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της σπατάλης του περισσευούμενου φαγητού,  με δράσεις για την αξιοποίησή του για καλό σκοπό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024